Δευτέρα, 18 Απριλίου 2016

[Quick tip] Πώς ελευθερώνουμε χώρο στην Android συσκευή μας εύκολα και γρήγορα


Το θέμα χώρου στις φορητές μας συσκευές θα υπάρχει για πάντα, καθώς το μέγεθος των δεδομένων μας αυξάνεται και αυτό όλο και περισσότερο. Φωτογραφίες στα 21MP και 4Κ βίντεο είναι μόνο δύο παραδείγματα που μπορεί να εξαντλήσουν τη μνήμη μας, ενώ υπάρχουν πάντα και τα προσωπικά μας αρχεία τα οποία θέλουμε να έχουμε μαζί μας. Τι κάνουμε λοιπόν στην περίπτωση που εξαντληθεί ο χώρος;

Πριν αρχίσουμε τα backup σε άλλες συσκευές, αλλά και τη διαγραφή κάποιων αρχείων, μπορούμε να πεταχτούμε στις "Ρυθμίσεις", να επιλέξουμε "Αποθηκευτικός χώρος και USB" και να πατήσουμε στο πεδίο με την ονομασία "Δεδομένα κρυφής μνήμης", για να τα διαγράψουμε. Η εκκαθάριση αυτών των δεδομένων διαγράφει προσωρινά αρχεία που αποθηκεύουν οι εφαρμογές μας για να ανοίγουν γρηγορότερα, τα οποία είναι μεν χρήσιμα αλλά δεν είναι απαραίτητα.


Μετά τη διαγραφή τους, όταν χρησιμοποιήσουμε και πάλι τις εφαρμογές αυτές, τα ίδια αρχεία θα ξανακατέβουν στη συσκευή μας, γιατί απλά έτσι δουλεύουν τα λειτουργικά συστήματα, αλλά σε μία περίπτωση ανάγκης που χρειαζόμαστε χώρο, η απλή αυτή λύση μπορεί να αποδειχτεί σωτήρια. Αν λοιπόν ψάχνετε απεγνωσμένα για χώρο, ρίξτε μια ματιά στην κρυφή μνήμη η οποία στο δικό μου κινητό φτάνει το 1GB περίπου!

0 στο: "[Quick tip] Πώς ελευθερώνουμε χώρο στην Android συσκευή μας εύκολα και γρήγορα"