Η Pro έκδοση του Xiaomi Redmi 3 διαθέτει 3GB RAM και fingerprint scanner αλλά δεν είναι καλή επιλογή λόγω τιμής


Η Xiaomi είναι γνωστή για την ποιότητα των συσκευών της σε όλες τις κατηγορίες και είναι φυσικό να αποτελούν καλές επιλογές και να βάζουν όλες υποψηφιότητα για το επόμενό μας τηλέφωνο. Το Redmi 3 Pro όμως που κυκλοφόρησε πρόσφατα, δεν το λες και καλό deal, κυρίως όσον αφορά την τιμή που κυκλοφορεί στην αγορά.

Η σειρά "Redmi" (όχι "Redmi Note") αποτελεί κάθε χρόνο τη φθηνή πρόταση της Xiaomi, η οποία στοχεύει σε όσους ψάχνουν ένα smartphone κοντά στα 100 ευρώ. Την είδαμε πρόσφατα μέσω του Redmi 3 και η Xiaomi θέλησε να τη βελτιώσει ακόμη περισσότερο, προσθέτοντας σε αυτή 3GB RAM, 32GB αποθηκευτικού χώρου και αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων. Δεν υπάρχει καμία άλλη διαφορά ανάμεσα στα δύο μοντέλα και η τιμή του ενός είναι μεγαλύτερη από το άλλο για μόλις 30 ευρώ. Λογικό θα το έλεγα, αλλά όταν το ένα κυκλοφορεί στην πραγματικότητα στα 130€ (GearBest) και το δεύτερο κοστίζει 160€ (GeekBuying), η "φθηνή" συσκευή της Xiaomi γίνεται λιγάκι ακριβή, οπότε δεν αξίζει τα λεφτά της.


Το κακό είναι ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορείς να αγοράσεις το πολύ ανώτερο Redmi Note 3 Pro, με μόλις 10€ παραπάνω (GeekBuying), το οποίο έχει μεν έναν 2GB RAM και 16GB αποθηκευτικού χώρου, αλλά ο Snapdragon 650 επεξεργαστής του, δίνει τους διπλάσιους πόντους στο Antutu (70.000 περίπου), έναντι του Snapdragon 616 (33.000 πόντοι περίπου), που φοράει το Redmi 3 Pro.

Εννοείται ότι δεν προσπαθώ να πω ότι το Redmi 3 Pro είναι μία κακή συσκευή, αντιθέτως είναι ίσως η καλύτερη της κατηγορίας της, αλλά όταν σε ένα εύρος τιμών που δεν ξεπερνάει τα 30€ έχεις τόσες πολλές εναλλακτικές, φυσικό είναι να υπάρχουν και ανισότητες. Είναι λοιπόν καλύτερα να δώσεις 10€ περισσότερα και να αποκτήσεις μία πολύ καλύτερη συσκευή, στη συγκεκριμένη περίπτωση το Redmi Note 3 Pro των 16GB.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter