Τρίτη, 26 Απριλίου 2016

[Quick tip] Ρυθμίστε τις ειδοποιήσεις των εφαρμογών για να λαμβάνετε μόνο αυτές που θέλετε


Οι ειδοποιήσεις στα κινητά μας τηλέφωνα είναι ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό που πρέπει να λειτουργεί σωστά, αν θέλουμε να είμαστε πάντα ενημερωμένοι για το τι συμβαίνει στη συσκευή μας. Κάποιες ειδοποιήσεις όμως είναι πιο χρήσιμες από άλλες κι έτσι το Android μας δίνει τη δυνατότητα να δώσουμε προτεραιότητες, αλλά και να αποκλείσουμε κάποιες άλλες.

Δεν είναι το ίδιο επείγουσα η αναπάντητη κλήση με ένα newsletter προσφορών, ενώ έχει παρατηρηθεί επίσης ότι πολλές εφαρμογές εκμεταλλεύονται τις ειδοποιήσεις για να προβάλουν διαφημίσεις. Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν για αυτό;

Πηγαίνουμε στη διαδρομή "Ρυθμίσεις > Ήχος και ειδοποίηση > Ειδοποιήσεις εφαρμογών" και επιλέγουμε την εφαρμογή που θέλουμε να διαμορφώσουμε. Εκεί έχουμε τέσσερις επιλογές οι οποίες είναι οι εξής:

  • "Αποκλεισμός όλων", που απενεργοποιεί τελείως τις ειδοποιήσεις για τη συγκεκριμένη εφαρμογή
  • "Αντιμετώπιση ως προτεραιότητα", που εμφανίζει την ειδοποίηση ακόμη και όταν έχουμε τη συσκευή μας στη λειτουργία "Μην ενοχλείτε",
  • "Να επιτρέπεται η σύντομη προβολή", που είναι η κανονική λειτουργία ειδοποιήσεων και
  • "Απόκρυψη ευαίσθητου περιεχομένου", που αποκρύπτει ευαίσθητες πληροφορίες όταν η ειδοποίηση εμφανίζεται στην οθόνη κλειδώματος.


Δε χρειάζεται όμως να φάμε τα νιάτα μας για να παραμετροποιήσουμε μία προς μία όλες τις εφαρμογές, αφού μπορούμε τη στιγμή που εμφανίζεται μία από αυτές, να πατήσουμε επάνω της παρατεταμένα μέχρι να αλλάξει χρώμα και να επιλέξουμε το εικονίδιο "i" (info). Αυτό θα μας μεταφέρει στο ανάλογο μενού για να την αποκλείσουμε τελείως ή να τη βάλουμε σε προτεραιότητα.

0 στο: "[Quick tip] Ρυθμίστε τις ειδοποιήσεις των εφαρμογών για να λαμβάνετε μόνο αυτές που θέλετε"