Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016

[Quick tip] Παίζουμε μουσική από το YouTube στο παρασκήνιο δουλεύοντας ταυτόχρονα σε άλλες εφαρμογές!


Υπάρχουν μερικά μικρά πραγματάκια που θα θέλαμε να κάνει το κινητό μας, αλλά δυστυχώς δεν μπορεί και πραγματικά δεν μπορούμε να καταλάβουμε το λόγο. Ένα από αυτά είναι η αναπαραγωγή μουσικής από το YouTube στο παρασκήνιο, που μας δίνει τη δυνατότητα να ακούμε τα τραγούδια μας, ενώ δουλεύουμε σε κάτι άλλο. Γιατί Google; Γιατί;

Και για αυτό όμως το πρόβλημα υπάρχει λύση και είναι τόσο απλή που πραγματικά βρισκόταν κάτω από τη μύτη μας. Τα μάτια μας άνοιξε ο +Jim Gram, μέλος της κοινότητας Android in Greece στην οποία ανταλλάσσουμε καθημερινά απόψεις και λύνουμε τις απορίες μας, αλλά φτάνει με τον πρόλογο, ας δούμε γρήγορα τι πρέπει να κάνουμε για να το απολαύσουμε:

  • Ανοίγουμε τον Chrome και μπαίνουμε από εκεί στο YouTube.
  • Αναζητούμε το τραγούδι ή το playlist που θέλουμε και ξεκινάμε το πρώτο κομμάτι. Σε αυτό το σημείο θα δείτε στη μπάρα ειδοποιήσεων, ένα εικονίδιο με το οποίο ο Chrome μας ειδοποιεί ότι κάποια καρτέλα παράγει ήχο.
  • Κάνουμε παύση στο βίντεο και βγαίνουμε από την εφαρμογή του Chrome.
  • Κατεβάζουμε τη μπάρα ειδοποιήσεων και πατάμε "Play".


Με αυτό τον τρόπο μπορούμε πλέον να ακούσουμε τη μουσική μας και να χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε εφαρμογή θέλουμε. Μπορούμε επίσης να κλείσουμε την οθόνη για να εξοικονομήσουμε μπαταρία, ενώ ανά πάσα στιγμή σταματάμε την αναπαραγωγή από την ειδοποίηση του Chrome.

0 στο: "[Quick tip] Παίζουμε μουσική από το YouTube στο παρασκήνιο δουλεύοντας ταυτόχρονα σε άλλες εφαρμογές!"