Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016

Math Hopper: Πόσο γρήγορα μπορείς να κάνεις μαθηματικές πράξεις;


Οι απλές μαθηματικές πράξεις είναι αστείες για τους περισσότερους από εμάς, αφού είναι κάτι που μαθαίνεις από την πρώτη δημοτικού. Δεν μπορώ να φανταστώ έναν άνθρωπο που αδυνατεί να απαντήσει στην ερώτηση "Πόσο κάνει τέσσερα μείον ένα;", αλλά πόσοι από εμάς μπορούν να το κάνουν γρήγορα; Αυτή τη δεξιότητα έρχεται να δοκιμάσει το Math Hopper, που συνδυάζει τα μαθηματικά με τη γρήγορη σκέψη.

Έχουμε λοιπόν ένα ταμπλό στο οποίο είμαστε ένας αριθμός που προσπαθεί να φτάσει στο τέλος της διαδρομής, πηδώντας σε στρόγγυλους και τετράγωνους σταθμούς. Ο κάθε ένας από αυτούς αλλάζει τον τελικό μας αριθμό, ενώ στόχος μας είναι να έχουμε το ίδιο νούμερο με τον επόμενο τετράγωνο σταθμό που θα πατήσουμε, αλλιώς χάνουμε. Στους κανόνες προσθέστε και το γεγονός ότι δεν μπορούμε να πάμε σε διψήφιο νούμερο, ούτε σε αριθμούς κάτω από το μηδέν, ενώ μας ακολουθεί και ένας ωραίος κυκλώνας, έτσι για να μας πιέσει να κάνουμε πιο γρήγορα.


Τα όπλα μας δεν είναι πολλά, καθώς με ένα άγγιγμα πηδάμε στον επόμενο σταθμό, ενώ με διπλό άγγιγμα, μπορούμε να προσπεράσουμε κάποιον αν δε μας βολεύει ο αριθμός που έχει. Βασιζόμαστε λοιπόν στο μυαλό και τη γρήγορη σκέψη και αν και φαίνεται απλό, στην πραγματικότητα είναι αρκετά δύσκολο να το παίξεις.

Θα το βρείτε δωρεάν στο Play Store και προσέξτε γιατί είναι από τα παιχνίδια που σε κάνουν να πετάς το κινητό στον τοίχο.

0 στο: "Math Hopper: Πόσο γρήγορα μπορείς να κάνεις μαθηματικές πράξεις;"