Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2016

[Quick Tip] Γράψτε μηνύματα αλλά και ολόκληρα κείμενα στο κινητό μόνο με τη φωνή σας


Έχουμε μάθει να χρησιμοποιούμε το κινητό μας με ένα συγκεκριμένο τρόπο και όπως είναι φυσικό, κάθε αλλαγή, είτε μας δυσκολεύει, είτε την αγνοούμε, ασχέτως αν στο τέλος μπορεί να μας εξυπηρετήσει καλύτερα. Ένα από αυτά είναι η πληκτρολόγηση μηνυμάτων, η οποία γίνεται φυσικά με τα χέρια, αλλά το Android εδώ και καιρό μας δίνει τη δυνατότητα να πληκτρολογήσουμε κείμενο μόνο με τη φωνή μας.

Με τη φωνητική εισαγωγή του πληκτρολογίου Google αλλά και άλλων όπως το Swype για παράδειγμα, μπορούμε να γράψουμε κείμενα με τη φωνή μας, σε οποιαδήποτε εφαρμογή και χωρίς περιορισμό στο μήκος. Απλά ανοίγουμε την εφαρμογή που θέλουμε και αντί να πληκτρολογήσουμε, πατάμε το μικρόφωνο πάνω δεξιά στο πληκτρολόγιο και εκφωνούμε το κείμενο που θέλουμε.


Η εκφώνηση θα πρέπει να είναι καθαρή και με άρθρωση, αν θέλουμε να γραφτούν όλα σωστά και επειδή το χρησιμοποιούμε αρκετά συχνά, προτείνουμε την εκφώνηση μίας μίας πρότασης, για να ελέγχουμε και να διορθώνουμε στη συνέχεια τυχόν λάθη. Κάποιες λέξεις που δεν περιλαμβάνονται στο λεξικό της Google, μπορούμε να τις προσθέσουμε στο προσωπικό μας λεξικό και μετά από λίγο διάστημα θα μπορούμε να τις εκφωνήσουμε και αυτές (προφανώς συγχρονίζουν με το server της Google και προστίθενται μετά από καιρό).

Τέλος μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη φωνητική πληκτρολόγηση, όπου υπάρχει το εικονίδιο του μικροφώνου, μεταξύ των οποίων, στην αναζήτηση Google, στους Χάρτες, σε εφαρμογές SMS και εφαρμογές Office. Πολύ εξυπηρετικό ειδικά αν θέλεις να αντιγράψεις ένα κείμενο σε δικό σου αρχείο, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν OCR, μεταφέροντας το κείμενο από ένα pdf σε ένα text αρχείο.

0 στο: "[Quick Tip] Γράψτε μηνύματα αλλά και ολόκληρα κείμενα στο κινητό μόνο με τη φωνή σας"