Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2016

[Quick Tip] Πώς κάνουμε ανώνυμη περιήγηση στο ίντερνετ στο Android;


Μία από τις προεγκατεστημένες υπηρεσίες του Android, όπως και κάθε υπολογιστή εδώ που τα λέμε, είναι η ανώνυμη περιήγηση στο ίντερνετ. Τη βρίσκουμε ως επιλογή στον εκάστοτε browser και είναι κάτι που μας επιτρέπει να κάνουμε την περιήγησή μας, ξέροντας ότι στο τέλος δε θα αποθηκευτεί τίποτα στη συσκευή μας, όπως το ιστορικό, οι κωδικοί μας αν έχουμε κάνει login σε κάποιο site και πολλά άλλα.

Αυτό δε σημαίνει ότι είμαστε ανώνυμοι πλέον στο ίντερνετ, καθώς η σελίδα που θα επισκεφτούμε μπορεί να δει τη διεύθυνση IP μας, ο πάροχός μας συνεχίζει να βλέπει το ιστορικό μας, ενώ αν μπαίνουμε από εταιρικό δίκτυο, θα χτυπήσει σίγουρα το τηλέφωνο μετά από λίγο, με το αφεντικό να μας λέει: "Facebook Χρηστάκο; Εν ώρα εργασίας;"

Η χρήση του όμως είναι πολύ βολική σε κάποιες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα αν θέλει ένας φίλος να τσεκάρει το email του. Μπορεί να ανοίξει μία καρτέλα ανώνυμης περιήγησης, χωρίς να σου χαλάσει το αυτόματο login που έχεις εσύ ρυθμίσει και έτσι να είναι και αυτός σίγουρος ότι δε θα μπορείς να μπεις στο λογαριασμό του αργότερα.


Για να το χρησιμοποιήσουμε δε θέλει και κανένα πτυχίο πληροφορικής. Ανοίγουμε τον browser (τον Chrome στη συγκεκριμένη περίπτωση) και επιλέγουμε το εικονίδιο των ρυθμίσεων (τρεις τελείες). Εκεί επιλέγουμε "Νέα καρτέλα ανώνυμης περιήγησης" η οποία ανοίγει σε σκούρο γκρι πλαίσιο για να την ξεχωρίζουμε και περιηγούμαστε κανονικά στο ίντερνετ, απλά δεν πρέπει να ξεχάσουμε να την κλείσουμε μόλις τελειώσουμε.

Αυτό είναι όλο!

Σημείωση:
Για πραγματική ανωνυμία στο ίντερνετ υπάρχουν λύσεις όπως o Krypton browser που χρησιμοποιεί το γνωστό δίκτυο Tor. 

0 στο: "[Quick Tip] Πώς κάνουμε ανώνυμη περιήγηση στο ίντερνετ στο Android;"