Ξεκινάει η διάθεση του πρώτου Android Wear smartwatch της Casio στα... 500 δολάρια!


Άσχετα με το μέγεθος, το λουράκι και το σχήμα της οθόνης, όλα τα Android Wear smartwatch που έχουμε δει μέχρι σήμερα, είναι κατά βάσει τα ίδια. Ίδια χαρακτηριστικά, ίδιο λειτουργικό σύστημα και σχεδόν ίδιες παροχές, από εταιρίες που δεν ξέρουν πώς να διαφοροποιηθούν. Ευτυχώς για εμάς υπάρχει η Casio, η οποία κατασκεύασε ένα ξεχωριστό ρολόι, που απευθύνεται στους λάτρεις της φύσης.

Από ότι φαίνεται αυτοί που πρέπει να αναλάβουν τα smartwatch είναι οι μέχρι τώρα ωρολογοποιοί, οι οποίοι με το παράδειγμα της Casio δείχνουν ότι ξέρουν τι κάνουν και σε ποιο κοινό θέλουν να απευθυνθούν. Το WSD-F10 ή απλά Smart Outdoor Watch είναι ένα ενισχυμένο ρολόι το οποίο έχει κατασκευαστεί μάλιστα με στρατιωτικές προδιαγραφές!

Διαθέτει μία στρόγγυλη οθόνη 1.32 ιντσών 320 x 300p, η οποία φέρει δύο διαφορετικά LCD πάνελ, ένα έγχρωμο και ένα μονόχρωμο, με το δεύτερο να το μετατρέπει σε ένα απλό ρολόι, αυξάνοντας την αυτονομία του στον ένα μήνα! Πού να ψάχνεις για πρίζα όταν ανεβαίνεις τον Όλυμπο; Είναι τέλος πλήρως αδιάβροχο και μπορούμε να το πάρουμε μαζί μας έως 50 μέτρα κάτω από το νερό, ενώ πέρα από τους κλασικούς αισθητήρες, διαθέτει υψόμετρο, βαρόμετρο, μετρητή ατμοσφαιρικής πίεση, ένδειξη ανατολής και δύσης του ηλίου αλλά και της παλίρροιας, για τους ψαράδες!


Αυτά είναι τα καλά γιατί κατά τα άλλα πρόκειται για ένα smartwatch που κάνει τα ίδια με τα υπόλοιπα που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Φυσικά είναι εξαιρετικά χρήσιμο σε όσους επισκέπτονται συχνά τη φύση, αλλά δεν ξέρω αν αξίζει να δώσεις 500 δολάρια για να το αποκτήσεις. Η διάθεσή του λοιπόν ξεκινάει από αύριο, πιθανότατα όχι στην Ελλάδα και αν σκοπεύετε να χαθείτε σε κανένα βουνό, αυτό είναι ίσως ένα αξεσουάρ που θα σας σώσει.

Δείτε επίσης...

Psiphon 113: Η εφαρμογή που σου δίνει ελεύθερο και δωρεάν ίντερνετ από το κινητό σου (χωρίς πλάκα)

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN

Πώς μπορούμε να εγκαταστήσουμε περισσότερες εφαρμογές με ευκολία, σε όλες τις συσκευές Android

Εφαρμογές Google: Μάθετε τα μυστικά τους και πώς θα τις χρησιμοποιήσετε με επιτυχία!

Android Basics | Τι είναι Root και πώς μπορείς να το κάνεις σε οποιαδήποτε συσκευή;

Online αγορές από Κίνα | Με τη νέα μέθοδο αποστολής EU Express το δέμα μας δεν περνάει από τελωνείο

Android Basics: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το λεγόμενο brick

Πώς μπορούμε να επαναφέρουμε φωτογραφίες και άλλα αρχεία που έχουμε διαγράψει από την Android συσκευή μας;

Χρησιμοποιήστε την πλοήγηση του Google Maps στην Ελλάδα, χωρίς σύνδεση στο ίντερνετ!

Android Basics: Γιατί στο Android 4.2 δεν μπορώ να μεταφέρω τις εφαρμογές μου στην SD κάρτα;