Ξεκινάει η διάθεση του πρώτου Android Wear smartwatch της Casio στα... 500 δολάρια!


Άσχετα με το μέγεθος, το λουράκι και το σχήμα της οθόνης, όλα τα Android Wear smartwatch που έχουμε δει μέχρι σήμερα, είναι κατά βάσει τα ίδια. Ίδια χαρακτηριστικά, ίδιο λειτουργικό σύστημα και σχεδόν ίδιες παροχές, από εταιρίες που δεν ξέρουν πώς να διαφοροποιηθούν. Ευτυχώς για εμάς υπάρχει η Casio, η οποία κατασκεύασε ένα ξεχωριστό ρολόι, που απευθύνεται στους λάτρεις της φύσης.

Από ότι φαίνεται αυτοί που πρέπει να αναλάβουν τα smartwatch είναι οι μέχρι τώρα ωρολογοποιοί, οι οποίοι με το παράδειγμα της Casio δείχνουν ότι ξέρουν τι κάνουν και σε ποιο κοινό θέλουν να απευθυνθούν. Το WSD-F10 ή απλά Smart Outdoor Watch είναι ένα ενισχυμένο ρολόι το οποίο έχει κατασκευαστεί μάλιστα με στρατιωτικές προδιαγραφές!

Διαθέτει μία στρόγγυλη οθόνη 1.32 ιντσών 320 x 300p, η οποία φέρει δύο διαφορετικά LCD πάνελ, ένα έγχρωμο και ένα μονόχρωμο, με το δεύτερο να το μετατρέπει σε ένα απλό ρολόι, αυξάνοντας την αυτονομία του στον ένα μήνα! Πού να ψάχνεις για πρίζα όταν ανεβαίνεις τον Όλυμπο; Είναι τέλος πλήρως αδιάβροχο και μπορούμε να το πάρουμε μαζί μας έως 50 μέτρα κάτω από το νερό, ενώ πέρα από τους κλασικούς αισθητήρες, διαθέτει υψόμετρο, βαρόμετρο, μετρητή ατμοσφαιρικής πίεση, ένδειξη ανατολής και δύσης του ηλίου αλλά και της παλίρροιας, για τους ψαράδες!


Αυτά είναι τα καλά γιατί κατά τα άλλα πρόκειται για ένα smartwatch που κάνει τα ίδια με τα υπόλοιπα που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Φυσικά είναι εξαιρετικά χρήσιμο σε όσους επισκέπτονται συχνά τη φύση, αλλά δεν ξέρω αν αξίζει να δώσεις 500 δολάρια για να το αποκτήσεις. Η διάθεσή του λοιπόν ξεκινάει από αύριο, πιθανότατα όχι στην Ελλάδα και αν σκοπεύετε να χαθείτε σε κανένα βουνό, αυτό είναι ίσως ένα αξεσουάρ που θα σας σώσει.

Διαβάστε επίσης...

Φεύγω από την Google | Αντικαθιστούμε το Google Music και το YouTube με το NewPipe και το MusicPiped

Οδηγός αγοράς | Τα καλύτερα Android smartphone του 2018 για το 2019

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN

Sharp Aquos Crystal: Το smartphone που ψάχνουμε μόλις δημιουργήθηκε από τη Sharp

Smart home & AirBnB | Αύξησε την αξία ενοικίασης και κάνε οικονομία με ένα ''έξυπνο'' σπίτι

Galaxy Fold | Το αναδιπλούμενο smartphone της Samsung είναι πανέμορφο αλλά καθόλου πρακτικό

Samsung Galaxy S10 | Είναι χωρίς αμφιβολία ο βασιλιάς του Android και αυτοί είναι οι λόγοι

Φεύγω από την Google | Αντικαθιστούμε το Play Store με το Aurora Store και το F-Droid

Project Treble | Εγκατάστησε το Android Q στη συσκευή σου μέσω της επίσημης GSI ROM της Google

3D Printing | Φτιάχνουμε πιόνια ή ζάρια για επιτραπέζια, είδη μοντελισμού και άλλα παιχνίδια!