Ξεκινάει η διάθεση του πρώτου Android Wear smartwatch της Casio στα... 500 δολάρια!


Άσχετα με το μέγεθος, το λουράκι και το σχήμα της οθόνης, όλα τα Android Wear smartwatch που έχουμε δει μέχρι σήμερα, είναι κατά βάσει τα ίδια. Ίδια χαρακτηριστικά, ίδιο λειτουργικό σύστημα και σχεδόν ίδιες παροχές, από εταιρίες που δεν ξέρουν πώς να διαφοροποιηθούν. Ευτυχώς για εμάς υπάρχει η Casio, η οποία κατασκεύασε ένα ξεχωριστό ρολόι, που απευθύνεται στους λάτρεις της φύσης.

Από ότι φαίνεται αυτοί που πρέπει να αναλάβουν τα smartwatch είναι οι μέχρι τώρα ωρολογοποιοί, οι οποίοι με το παράδειγμα της Casio δείχνουν ότι ξέρουν τι κάνουν και σε ποιο κοινό θέλουν να απευθυνθούν. Το WSD-F10 ή απλά Smart Outdoor Watch είναι ένα ενισχυμένο ρολόι το οποίο έχει κατασκευαστεί μάλιστα με στρατιωτικές προδιαγραφές!

Διαθέτει μία στρόγγυλη οθόνη 1.32 ιντσών 320 x 300p, η οποία φέρει δύο διαφορετικά LCD πάνελ, ένα έγχρωμο και ένα μονόχρωμο, με το δεύτερο να το μετατρέπει σε ένα απλό ρολόι, αυξάνοντας την αυτονομία του στον ένα μήνα! Πού να ψάχνεις για πρίζα όταν ανεβαίνεις τον Όλυμπο; Είναι τέλος πλήρως αδιάβροχο και μπορούμε να το πάρουμε μαζί μας έως 50 μέτρα κάτω από το νερό, ενώ πέρα από τους κλασικούς αισθητήρες, διαθέτει υψόμετρο, βαρόμετρο, μετρητή ατμοσφαιρικής πίεση, ένδειξη ανατολής και δύσης του ηλίου αλλά και της παλίρροιας, για τους ψαράδες!


Αυτά είναι τα καλά γιατί κατά τα άλλα πρόκειται για ένα smartwatch που κάνει τα ίδια με τα υπόλοιπα που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Φυσικά είναι εξαιρετικά χρήσιμο σε όσους επισκέπτονται συχνά τη φύση, αλλά δεν ξέρω αν αξίζει να δώσεις 500 δολάρια για να το αποκτήσεις. Η διάθεσή του λοιπόν ξεκινάει από αύριο, πιθανότατα όχι στην Ελλάδα και αν σκοπεύετε να χαθείτε σε κανένα βουνό, αυτό είναι ίσως ένα αξεσουάρ που θα σας σώσει.

Διαβάστε επίσης...

Xiaomi Mi 9 | Η καλύτερη οικονομική Android ναυαρχίδα που μπορείς να αγοράσεις

Raspberry Pi | Φτιάχνουμε τη δική μας cloud υπηρεσία (Dropbox) με τη βοήθεια του Nextcloud

Οδηγός αγοράς | Τα καλύτερα Android smartphone του 2018 για το 2019

Galaxy Fold | Το αναδιπλούμενο smartphone της Samsung είναι πανέμορφο αλλά καθόλου πρακτικό

Sharp Aquos Crystal: Το smartphone που ψάχνουμε μόλις δημιουργήθηκε από τη Sharp

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN

Το απόλυτο tip για καλές νυχτερινές φωτογραφίες με οποιοδήποτε Android smartphone

Φεύγω από τη Google | Αντικαθιστούμε τον Chrome με τον Firefox και την Αναζήτηση Google με το DuckDuckGo

Android Basics | Τι είναι το πρόγραμμα Android One, ποια τα πλεονεκτήματα και ποια τα αρνητικά του;

Οι 13 ελαφριές εφαρμογές που πρέπει να έχει κάθε Android Go smartphone