Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016

Android προγραμματισμός part 5: Μαθαίνουμε πώς μεταφράζεται μία εφαρμογή και δημιουργούμε τα δικά μας Dialog


Προγραμματισμού συνέχεια και στο σημερινό πέμπτο μέρος θα δούμε τον Κώστα να μας εξηγεί πώς μπορούμε να μεταφράσουμε και γενικά να προσθέσουμε περισσότερες γλώσσες στην εφαρμογή μας, αλλά και πώς φτιάχνουμε τα δικά μας Dialog.

Ξεκινάμε από τη μετάφραση η οποία είναι πραγματικά πολύ εύκολη, καθώς το μόνο χρειάζεται να κάνουμε είναι να δημιουργήσουμε ένα δεύτερο φάκελο, στον οποία θα προσθέσουμε το αρχείο με τις νέες λέξεις ή φράσεις. Ίσως το πιο απλό πράγμα που χρειάστηκε να κάνουμε μέχρι σήμερα στα μαθήματα.


Αφού μεταφράσαμε την εφαρμογή μας, γυρίζουμε σε hardcore προγραμματισμό, δημιουργώντας τα δικά μας Dialog. Το Dialog είναι ένα pop-up παράθυρο, το οποίο είτε περιλαμβάνει μια πληροφορία, είτε μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε κάποια ενέργεια. Στο βίντεο θα δούμε το Progress Dialog το οποίο εμφανίζει μία μπάρα προόδου, που μας ενημερώνει για κάτι που είναι σε εξέλιξη, ενώ θα δούμε και ένα Alert Dialog, στο οποίο αποφασίζουμε αν θέλουμε να κλείσουμε την εφαρμογή μας ή όχι.


Περισσότερες πληροφορίες και παραδείγματα για τα Dialog μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα των Android developer, ενώ τα βίντεο του Κώστα μπορείτε να τα βρείτε και στο κανάλι του στο YouTube.

0 στο: "Android προγραμματισμός part 5: Μαθαίνουμε πώς μεταφράζεται μία εφαρμογή και δημιουργούμε τα δικά μας Dialog"