Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016

[Quick tip] Καρφιτσώστε τη συσκευή σας σε μία εφαρμογή όταν τη δανείζετε σε τρίτους


Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μη δανείζει έστω και για λίγο το κινητό ή το tablet του σε κάποιο τρίτο πρόσωπο. Μπορεί να είναι ένας φίλος που θέλει να τσεκάρει μια σελίδα στο ίντερνετ ή ο μπόμπιρας του σπιτιού που θέλει να παίξει ένα παιχνίδι, αυτό όμως δε σημαίνει ότι του επιτρέπουμε να χρησιμοποιήσει όλες τις εφαρμογές της συσκευής.

Σε αυτές τις περιπτώσεις μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το "Καρφίτσωμα οθόνης", το οποίο απενεργοποιεί τα πλήκτρα πλοήγησης του Android και δε μας επιτρέπει αν βγούμε από την εφαρμογή που βρισκόμαστε. Για να το ενεργοποιήσουμε πηγαίνουμε στη διαδρομή "Ρυθμίσεις > Ασφάλεια" και επιλέγουμε το "Καρφίτσωμα οθόνης". Στη συνέχεια ανοίγουμε την εφαρμογή που θέλουμε, πατάμε το "τετράγωνο" πλήκτρο (επισκόπηση) και επιλέγουμε την πινέζα στην κάρτα της εφαρμογής.


Για να ξεκαρφιτσώσουμε ξανά την εφαρμογή και κατ' επέκταση να χρησιμοποιήσουμε κανονικά το τηλέφωνό μας, θα πρέπει να κρατήσουμε για λίγο πατημένα το "τρίγωνο" (πίσω) και το "τετράγωνο" (επισκόπηση) και να βάλουμε το PIN ή το Μοτίβο που έχουμε ορίσει.

Πολύ καλό χαρακτηριστικό του Android, το οποίο μπορεί να μας φανεί χρήσιμο και στις περιπτώσεις που παίζουμε ένα παιχνίδι και δε θέλουμε να το ελαχιστοποιήσουμε κατά λάθος.

0 στο: "[Quick tip] Καρφιτσώστε τη συσκευή σας σε μία εφαρμογή όταν τη δανείζετε σε τρίτους"