Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2016

Android προγραμματισμός part 4: Μαθαίνουμε πού χρησιμεύουν τα Spinner και πώς φτιάχνουμε Navigation Drawer


Συνεχίζουμε τα μαθήματα προγραμματισμού στο Android, με τα οποία ομολογώ ότι αρχίζω να αποκτώ μεγάλη οικειότητα με τον προγραμματισμό, αλλά προς το παρόν κάνοντας copy-paste έτοιμα παραδείγματα από το ίντερνετ (από το Stack Overflow συγκεκριμένα). Σήμερα ο Κώστας μας μιλάει για τα Spinner αλλά και για τα Navigation Drawer και μας δείχνει πώς να δημιουργήσουμε τα δικά μας.

Στο πρώτο βίντεο βλέπουμε το Spinner, το οποίο είναι ένα πεδίο με έτοιμες τιμές από τις οποίες ο χρήστης της εφαρμογής μας μπορεί να επιλέξει όποια του χρειάζεται. Προβάλει πάντα μία προεπιλεγμένη τιμή, ενώ αν πατήσουμε επάνω του, εμφανίζονται και οι υπόλοιπες σε μορφή dropdown menu. Στο Android το βλέπουμε να χρησιμοποιείται κατά κόρον στην εφαρμογή των επαφών, όπου όταν προσθέτουμε έναν αριθμό τηλεφώνου, υπάρχει και δίπλα η επιλογή για να διαλέξουμε αν είναι κινητό, σταθερό, fax κλπ.

Πληροφορίες αλλά και παραδείγματα για τα Spinner μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα των Android Developer.


Στο δεύτερο βίντεο βλέπουμε το Navigation Drawer, το οποίο είναι το γνωστό πλαϊνό μενού, που εμφανίζεται είτε σέρνοντας το δάχτυλό μας από την άκρη της οθόνης, είτε πατώντας το αντίστοιχο πλήκτρο (το λεγόμενο hamburger button) στην action bar.

Περισσότερες λεπτομέρειες και παραδείγματα στην επίσημη σελίδα των Android Developer.


Αν προχωράτε πιο γρήγορα από εμάς, μπορείτε να βρείτε όλα τα διαθέσιμα βίντεο του Κώστα στο κανάλι Greek Tutorials στο YouTube.

0 στο: "Android προγραμματισμός part 4: Μαθαίνουμε πού χρησιμεύουν τα Spinner και πώς φτιάχνουμε Navigation Drawer"