Έξι ελληνικά παιχνίδια παρέας για να διασκεδάσεις με την ψυχή σου σε μία εκδρομή με φίλους


Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από μία εκδρομή στο χωριό με την παρέα. Το φαγητό κάτω από τον πλάτανο στην πλατεία, τα τσίπουρα και οι βόλτες στη φύση είναι ο συνδυασμός της επιτυχίας. Κάποια στιγμή όμως νυχτώνει και πρέπει να μαζευτείτε στο σπίτι, όπου το μοναδικό αλλά βαρετό μέσο διασκέδασης, παραμένει η τηλεόραση. Δείτε λοιπόν πώς θα την παλέψετε και θα διασκεδάσετε με την ψυχή σας, εγκαθιστώντας μερικές εφαρμογές στο κινητό.

Πρόσφατα λοιπόν κάναμε ένα ντου με φίλους στη Χαλκιδική για να ξεφύγουμε από την τρέλα της πόλης και μετά από τα αγριογούρουνα και τα τσίπουρα, βρεθήκαμε στο σπίτι προσπαθώντας να διασκεδάσουμε τους εαυτούς μας. Δυστυχώς (ή ευτυχώς για τις γυναίκες) δεν προνοήσαμε να πάρουμε μαζί μας το PS4 και έτσι ξεκινήσαμε με μπιρίμπα. Αφού μας κράτησε κάνα δυο ώρες όμως, δεν υπήρχε κάτι άλλο να μας διασκεδάσει και τότε ήταν που έβγαλα το κινητό από την τσέπη!

Tabuzz Gr

Ξεκινήσαμε με το κλασικό παιχνίδι ελληνικής παρέας, το Taboo. Στο παιχνίδι αυτό χωριζόμαστε σε δύο με τέσσερις ομάδες και ο κάθε παίκτης προσπαθεί να περιγράψει στους συμπαίκτες του την κεντρική λέξη της κάρτας, αποφεύγοντας τις άλλες λέξεις που αναφέρονται σε αυτή. Κερδίζει η ομάδα που θα βρει τις περισσότερες λέξεις  Ο χρόνος είναι συγκεκριμένος (30, 60, 90 δευτερόλεπτα) και κερδίζει η ομάδα που θα βρει τις περισσότερες λέξεις, στο τέλος όλων των γύρων.


Τι είπαν;

Συνεχίσαμε με το "Τι είπαν;" που αποτελεί μία παραλλαγή του τηλεοπτικού "Άκου τι είπαν" με το Φερεντίνο. Πρόκειται επίσης για ένα παιχνίδι με συγκεκριμένους γύρους και χρόνο, όπου οι παίκτες δύο ομάδων προσπαθούν να βρουν τις δημοφιλέστερες απαντήσεις σε μία ερώτηση. Οι ερωτήσεις του παιχνιδιού είναι εντυπωσιακά ψαγμένες και καλύπτουν όλα τα γούστα, ενώ είναι αρκετές και έτσι δεν επαναλαμβάνονται. Κερδίζει φυσικά η ομάδα που θα μαζέψει περισσότερους πόντους.


Πες Βρες! / Top 10 Quizzer

Κάποιοι επέμεναν να δοκιμάσουμε και το "Πες Βρες!" το οποίο μοιάζει με το προηγούμενο αλλά είναι βασισμένο στο επιτραπέζιο Top Ten. Εδώ και πάλι μπορούμε να χωριστούμε σε δύο έως τέσσερις ομάδες όπου οι παίκτες προσπαθούν να βρουν τις 10 απαντήσεις σε μία ερώτηση. Η διαφορά του "Πες Βρες!" με το "Τι είπαν;" είναι ότι στο πρώτο οι απαντήσεις είναι πάντα 10 αλλά δεν αποτελούν πάντα τις δημοφιλέστερες.


Μάντεψε τι είσαι; / O κεφάλας

Στην πορεία το γυρίσαμε στο "Μάντεψε τι είσαι;", ένα παιχνίδι στο οποίο ο κάθε παίκτης προσπαθεί να μαντέψει μέσα σε 10 λεπτά, τι είναι. Μπορεί να είναι άνθρωπος, ζώο, φυτό, αντικείμενο ή ιδιότητα και ο μόνος τρόπος να το βρει είναι να ρωτήσει τους υπόλοιπους για να τον κατευθύνουν με ένα ναι ή ένα όχι. Ορισμένες φορές είναι δύσκολο να βρούμε τη λέξη και έτσι έχουμε τρεις βοήθειες:

  • να αλλάξουμε τη λέξη με μία άλλη,
  • να προσθέσουμε τρία λεπτά στο χρόνο μας, για να κερδίσουμε πόντους και τέλος
  • να μάθουμε το πρώτο γράμμα της λέξης, το οποίο θα μας στοιχίσει ένα λεπτό.


Πες το με...

Καταλήξαμε στο "Πες το με..." που είναι και το αγαπημένο μου, το οποίο διαθέτει τέσσερα παιχνίδια κομμένα και ραμμένα για σφηνάκια γέλιου με την παρέα.

Στο "Πες το με μια λέξη" οι παίκτες της μίας ομάδας λένε από μία μόνο λέξη σε έναν συμπαίκτη τους, ο οποίος πρέπει να τις συνδυάσει για να βρει την κάρτα. Στο "Πες το με ντιν" θα πρέπει να τραγουδήσουμε στην ομάδα μας ένα τραγούδι με ντιν ντιν ντιν ντιν και ντιν, με την ομάδα που βρίσκει τα περισσότερα να κερδίζει. Στο "Πες το με ένα φωνήεν" πρέπει να πούμε μία λέξη, αλλάζοντας όλα τα φωνήεντά της με ένα συγκεκριμένο και στο "Πες το με παντομίμα" προσπαθούμε να εξηγήσουμε μία λέξη στους συμπαίκτες μας με κινήσεις.


Παλέρμο

Τέλος και επειδή με όλα αυτά έπεσε σιγά σιγά και η νύχτα, πιάσαμε το "Παλέρμο", το κλασικό παιχνίδι μυστηρίου που δε χρειάζεται καμία προετοιμασία για να το παίξεις. Στο Παλέρμο η παρέα κάθεται σε έναν κύκλο και χωρίζεται σε δύο ομάδες. Οι καλοί (αστυνομικός, καμικάζι, πολίτες) και οι κακοί (φανερός, κρυφός δολοφόνος και ρουφιάνος) προσπαθούν να ανακαλύψουν ο ένας τον άλλο με τελικό σκοπό να κερδίσει η ομάδα τους, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται. Η μαγκιά με την εφαρμογή είναι ότι διαθέτει αφήγηση! Δε χρειάζεται δηλαδή να μιλάει κάποιος, καθώς αυτή τα κάνει όλα για εμάς. Υπάρχει και εμπιστοσύνη με αυτό τον τρόπο.


Πολύ γέλιο

Με αυτές τις δωρεάν εφαρμογές θα περάσετε ένα πάρα πολύ ευχάριστο σαββατοκύριακο με φίλους, μακριά από την τηλεόραση. Επίσης δεν υπάρχει πλέον λόγος να κουβαλάμε ένα σωρό επιτραπέζια μαζί μας για να περάσουμε καλά, καθώς όλα είναι πλέον διαθέσιμα στο κινητό μας. Άλλη μία εξαιρετική χρήση του κινητού μας, πέρα από τηλέφωνο.

Δείτε επίσης...

Psiphon 113: Η εφαρμογή που σου δίνει ελεύθερο και δωρεάν ίντερνετ από το κινητό σου (χωρίς πλάκα)

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN

Πώς μπορούμε να εγκαταστήσουμε περισσότερες εφαρμογές με ευκολία, σε όλες τις συσκευές Android

Εφαρμογές Google: Μάθετε τα μυστικά τους και πώς θα τις χρησιμοποιήσετε με επιτυχία!

Android Basics | Τι είναι Root και πώς μπορείς να το κάνεις σε οποιαδήποτε συσκευή;

Online αγορές από Κίνα | Με τη νέα μέθοδο αποστολής EU Express το δέμα μας δεν περνάει από τελωνείο

Android Basics: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το λεγόμενο brick

Πώς μπορούμε να επαναφέρουμε φωτογραφίες και άλλα αρχεία που έχουμε διαγράψει από την Android συσκευή μας;

Χρησιμοποιήστε την πλοήγηση του Google Maps στην Ελλάδα, χωρίς σύνδεση στο ίντερνετ!

Android Basics: Γιατί στο Android 4.2 δεν μπορώ να μεταφέρω τις εφαρμογές μου στην SD κάρτα;