Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016

Android προγραμματισμός part 1: Εγκαθιστούμε το Android Studio και ξεκινάμε την πρώτη μας εφαρμογή δημιουργώντας το Layout


Το Android είναι το πιο πετυχημένο λειτουργικό σύστημα σήμερα και είναι λογικό να δημιουργούνται ευκαιρίες κέρδους σε όσους ασχολούνται με αυτό. Για αυτό πολύς κόσμος ψάχνεται για να μάθει προγραμματισμό, με σκοπό να δημιουργήσει τις δικές του εφαρμογές και παιχνίδια, τα οποία θα προσπαθήσει αργότερα να πουλήσει στο Play Store.

Ασχοληθήκαμε μία φορά με τον προγραμματισμό χάρη στο Χρήστο Τριανταφύλλη, ο οποίος δημιούργησε για εμάς μία σειρά μαθημάτων που περιελάμβαναν τα βασικά. Σήμερα επανερχόμαστε με τον Κώστα Δρακονάκη, ο οποίος διαθέτει τις γνώσεις για να μας βάλει όσο το δυνατόν πιο απλά στον κόσμο του Android Studio. Τα μαθήματα του Κώστα είναι στην ουσία ένας μπούσουλας για το Android Studio και το Eclipse, οπότε θα πρέπει να έχουμε μια ιδέα από Java for Android, για να τα παρακολουθήσουμε.

Ξεκινάμε με την εγκατάσταση του Android Studio σε Windows PC...


... και συνεχίζουμε με την πρώτη μας εφαρμογή φτιάχνοντας το Layout. Το Layout είναι το γραφικό περιβάλλον της εφαρμογής μας και αποτελείται ουσιαστικά από όλα όσα βλέπουμε (πλήκτρα, εικόνες, κείμενο κλπ.). Στο βίντεο θα ακούσετε επίσης και για τα Activity, τα οποία αν τα παρομοιάσουμε με ένα site στο ίντερνετ, αποτελούν τις "σελίδες" του. Για να το πούμε απλά, κάθε οθόνη που δημιουργούμε για την εφαρμογή μας, είναι ένα Activity.


Σημείωση:
Για να φτιάξετε το δικό σας εικονίδιο όπως αναφέρεται στο βίντεο, θα πρέπει να πάτε στη σελίδα του Icon Generator για το Android Studio.

Επισκεφτείτε το κανάλι του Κώστα "Android Tutorials" για περισσότερα βίντεο, αν και θα τα παρουσιάζουμε και στο Dr. Android, μιας και μας ενδιαφέρει προσωπικά ο προγραμματισμός.

0 στο: "Android προγραμματισμός part 1: Εγκαθιστούμε το Android Studio και ξεκινάμε την πρώτη μας εφαρμογή δημιουργώντας το Layout"