Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016

[Quick Tip] Βρείτε και κλειδώστε το χαμένο σας τηλέφωνο ή διαγράψτε τα δεδομένα του αν έχει κλαπεί


Το Android έχει ενσωματωμένες ένα σωρό υπηρεσίες, οι οποίες βρίσκονται εκεί για να κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη, αλλά και για να μας προστατεύσουν. Μία από αυτές είναι ο Διαχειριστής Android Συσκευής, ο οποίος ανήκει στη δεύτερη κατηγορία και μας επιτρέπει να προστατεύσουμε τα δεδομένα μας σε περίπτωση απώλειας.

Ο Διαχειριστής βρίσκεται ενσωματωμένος σε όλες τις Android συσκευές και μπορούμε να τον ενεργοποιήσουμε πηγαίνοντας στη διαδρομή "Ρυθμίσεις > Ασφάλεια > Διαχειριστές συσκευών".
Η δουλειά του είναι να εντοπίζει τη συσκευή μας όπου και αν βρίσκεται και μας επιτρέπει να την καλέσουμε, να την κλειδώσουμε ή να διαγράψουμε τα δεδομένα μας από αυτή. Είναι γενικά καλό να τον ενεργοποιούμε αμέσως μόλις αγοράζουμε τη συσκευή μας, ή αν έχουμε κάνει πρόσφατα επαναφορά εργοστασιακών δεδομένων, καθώς θα μας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμος αν είμαστε απρόσεκτοι.


Ας πούμε λοιπόν ότι δεν ξέρουμε πού είναι η συσκευή μας. Μπορούμε να τη βρούμε ως εξής:

  • Μέσω μιας άλλης συσκευής (υπολογιστή ή smartphone) μπαίνουμε στην επίσημη σελίδα του Διαχειριστή είτε από τον browser, είτε κατεβάζοντας την ομώνυμη εφαρμογή.
  • Συνδεόμαστε με τον Google λογαριασμό που βρίσκεται στο χαμένο τηλέφωνο και το επιλέγουμε για να δούμε την τοποθεσία του.
  • Επιλέγουμε "Κλήση" αν βρίσκεται για παράδειγμα κάπου μέσα στο σπίτι και θέλουμε να το βρούμε, "Κλείδωμα" αν το έχουμε χάσει και θέλουμε να το κλειδώσουμε ή "Διαγραφή" για να κάνουμε απομακρυσμένη επαναφορά εργοστασιακών δεδομένων, ούτως ώστε να μη δει ή χρησιμοποιήσει κάποιος ξένος τα προσωπικά μας στοιχεία.

Σημείωση:
Ο διαχειριστής δεν μπορεί να συνδεθεί στη συσκευή μας αν δεν υπάρχει σύνδεση στο ίντερνετ, για αυτό αφήνουμε πάντα τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας ανοιχτά. Επίσης δεν μπορεί να βρει την τοποθεσία μας αν έχουμε απενεργοποιήσει τα δεδομένα τοποθεσίας, οπότε χρησιμοποιούμε μόνιμα τη ρύθμιση 'Εξοικονόμηση μπαταρίας".

0 στο: "[Quick Tip] Βρείτε και κλειδώστε το χαμένο σας τηλέφωνο ή διαγράψτε τα δεδομένα του αν έχει κλαπεί"