Μία συλλογή με τα καλύτερα watchface για Android Wear smartwatch με τετράγωνες οθόνες


Τα smartwatch έχουν μεγάλες δυνατότητες, αλλά στην "ψυχή" τους είναι ρολόγια. Φοριούνται στον καρπό, μοιάζουν με αυτά και επειδή τα ρολόγια φτιάχτηκαν για να είναι στρογγυλά, όταν ένα smartwatch είναι επίσης στρογγυλό, είναι πολύ κομψό και όμορφο. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι όσοι έχουμε επιλέξει ρολόγια με τετράγωνες οθόνες, δεν μπορούμε να τα μεταμορφώσουμε προς το καλύτερο και έτσι σήμερα σας έχουμε τα καλύτερα προσώπατα (watchface) για τετράγωνες οθόνες.

Κατ' αρχάς να πούμε ότι κυκλοφορούν πολλά και διάφορα, τα περισσότερα από τα οποία είναι δωρεάν κι έτσι δε θα χρειαστεί να ξοδέψουμε επιπλέον χρήματα. Αυτά που είναι επί πληρωμή κοστίζουν γύρω στο ένα ευρώ, ενώ διατίθενται και εφαρμογές που κατασκευάζουν watchface και μας δίνουν τη δυνατότητα να φτιάξουμε τα δικά μας! Πάμε όμως να δούμε τι έχουμε ξεχωρίσει μέχρι σήμερα.

Ξεκινάω από το αγαπημένο μου, το Textual, το οποίο κοστίζει 0.99€ και εμφανίζει την ώρα με λέξεις και είναι όχι μόνο πανεύκολο πανεύκολο να το διαβάσεις, αλλά είναι μεταφρασμένο και στα ελληνικά. Λατρεύω το γεγονός ότι σου επιτρέπει να στρογγυλοποιήσεις το χρόνο ανά πέντε λεπτά και έτσι όταν το κοιτάς δε διαβάζεις "τρεις παρά εικοσιδύο" αλλά "... παρά εικοσιπέντε", "... παρά είκοσι" και ούτω καθεξής.


Επόμενο αγαπημένο μου το Minimal & Elegant watchface, το οποίο κοστίζει 0.89€ και εμφανίζει την ώρα σε στυλ που "ρέει". Είναι minimal αλλά παράλληλα πολύ εντυπωσιακό και διαθέτει ουκ ολίγες επιλογές παραμετροποίησης. Μπορείς να δεις τον καιρό και τα βήματα από το Google Fit, να αλλάζεις χρώματα, γραμματοσειρές, αλλά και να τρέξεις εντολές του Tasker! Το αγαπημένο μου από αυτά όμως είναι η μικρή πόλη που "κάθεται" στο κάτω μέρος και δίνει το κάτι παραπάνω. Απλά πανέμορφο!


Επόμενο το Spotlight, το οποίο είναι δωρεάν και σου δίνει την αίσθηση του στρόγγυλου σε ένα τετράγωνο ρολόι. Το Spotlight είναι ένα ρολόι το οποίο δε βλέπεις ολόκληρο και έχει την πρωτοτυπία ότι υπάρχει μόνο ένας δείκτης και κάθε γραμμή είναι ένα δεκάλεπτο. Δύσκολο στην αρχή να το συνηθίσεις, αλλά πανέμορφο.


Ένα ακόμη που αξίζει να δοκιμάσεις είναι η εφαρμογή ustwo smart watch faces, η οποία περιλαμβάνει πολλά ωραία προσώπατα και μάλιστα δωρεάν. Οι δημιουργοί της είναι αυτοί που έφτιαξαν στο παρελθόν το τρομερό Monument Valley και τα watchface που δημιούργησαν είναι το ίδιο ευφάνταστα και πολύχρωμα. Από αυτά και ειδικά για τετράγωνες οθόνες ξεχωρίσαμε το Museum, το Transit, το Waves και το Saturn, το οποίο μετράει και τα βήματά μας.


Τέλος υπάρχουν και τα προεγκατεστημένα watchface, μερικά από τα οποία είναι είτε στην εφαρμογή Android Wear της Google, είτε στο ρολόι μας. Επειδή στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε το Sony Smartwatch 3, δε θα μπορούσα να αφήσω έξω μερικά από τα πολύ προσεγμένα watchface της Sony. Έχουμε λοιπόν τo Active, το Classic και το Modern, τα οποία είναι καθαρά και δίνουν την αίσθηση του ρολογιού,


το Digitalog, το Rift και το Reveal τα οποία προβάλουν περιστρεφόμενους δείκτες αλλά με τρόπο που ταιριάζει σε ρολόγια με τετράγωνη οθόνη


και το Photos, το Coordinates και το Together που είναι απλά πολύ ιδιαίτερα, με το τελευταίο να μας επιτρέπει να επικοινωνούμε με το σύντροφό μας μέσω δονήσεων, emoji και φωτογραφιών. Πολύ καλό.


Υπάρχουν ακόμη ένα σωρό στο Play Store και πολλά από αυτά έχουν δημιουργηθεί από γνωστές εταιρίες και από καλλιτέχνες. Όλα πάντως είναι θέμα γούστου και σίγουρα θα βρεις αυτό που θέλεις αν ψήνεσαι να ξοδέψεις μερικά χρήματα.

Διαβάστε επίσης...

Επισκευή LED τηλεόρασης | Η LG μου ζήτησε 250 ευρώ, την έφτιαξα μόνος μου με μόλις 60 ευρώ!

Xiaomi Mi A3 | Υπάρχει ένας πολύ σημαντικός λόγος για να μην το αγοράσεις

Sharp Aquos Crystal: Το smartphone που ψάχνουμε μόλις δημιουργήθηκε από τη Sharp

Android | Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να διαγράψω τα δεδομένα μου πριν πουλήσω το παλιό μου τηλέφωνο;

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN

Galaxy Fold | Το αναδιπλούμενο smartphone της Samsung είναι πανέμορφο αλλά καθόλου πρακτικό

Οδηγός αγοράς | Τα καλύτερα Android smartphone του 2018 για το 2019

Xiaomi Robot Vacuum review | Η ρομποτική σκούπα της Xiaomi είναι ο καλύτερος φίλος του τεμπέλη!

3D Printing | Γιατί οι εκτυπώσεις μου βγαίνουν χάλια και πώς μπορώ να τις διορθώσω;

OnePlus 7 Pro | Εξαιρετικό σε όλα του, αλλά το παίρνεις με 700 ευρώ;