Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016

Videostream: Παίξε τα κατεβασμένα σου βίντεο από τον υπολογιστή στην τηλεόραση μέσω Chromecast


Έχουμε εκτιμήσει πολλές φορές την αξία του Chromecast, με τις περισσότερες περιπτώσεις τα πολυμέσα που θέλαμε να στείλουμε στην τηλεόραση να βρίσκονται στο cloud. Τι γίνεται όμως όταν έχουμε κατεβάσει ένα βίντεο στον υπολογιστή μας και θέλουμε να το απολαύσουμε ασύρματα στην τηλεόραση; Η απάντηση είναι το Videostream, μία επέκταση του Chrome η οποία κάνει ακριβώς αυτή τη δουλειά.

Ανοίγοντας το Videostream στον Chrome, επιλέγουμε ένα βίντεο από τον υπολογιστή μας και στη συνέχεια το Chromecast στο οποίο θέλουμε να στείλουμε την εικόνα. Μετά από ελάχιστο φόρτωμα το βίντεο βρίσκεται στην τηλεόρασή μας, έτοιμο να το απολαύσουμε χωρίς καλώδια, κολλήματα και περίτεχνες ενέργειες σύνδεσης.

Πέρα από την απλότητα το Videostream έχει και μερικές ωραίες ευκολίες, με μία από τις οποίες να είναι η αυτόματη ενσωμάτωση υποτίτλων σε κάθε βίντεο. Μπορούμε να επιλέξουμε το αρχείο υποτίτλων που έχουμε κατεβάσει ή αν αγοράσουμε την πλήρη έκδοση να συνδέεται στο opensubtitles.org και να μας φέρνει τους κατάλληλους αυτόματα!


Υπάρχει επίσης διαθέσιμη και η εφαρμογή του Videostream η οποία μετατρέπει το κινητό μας σε τηλεχειριστήριο. Έτσι αν θέλουμε να πάμε λίγο πίσω το βίντεο γιατί χάσαμε μια σκηνή, δε χρειάζεται να σηκωθούμε από τον καναπέ και να τρέξουμε στον υπολογιστή. Η εφαρμογή επίσης σκανάρει τον υπολογιστή μας μέσω WiFi και βρίσκει τα βίντεο που περιέχει, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να αλλάξουμε από το κινητό βίντεο, να του φορτώσουμε υπότιτλους και ούτω καθεξής.

Είναι πάρα πολύ βολικό, γρήγορο και απλό στη χρήση και δε μας έχει δημιουργήσει σχεδόν κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής. Θα βρείτε δωρεάν το Videostream στο Chrome Web Store και το Play Store για την κάθε συσκευή.

0 στο: "Videostream: Παίξε τα κατεβασμένα σου βίντεο από τον υπολογιστή στην τηλεόραση μέσω Chromecast"