Ξεκούρασε τα μάτια σου και κοιμήσου καλύτερα με το Twilight στο κινητό σου


Ένας από τους σημαντικότερους πυλώνες διατήρησης της υγείας μας είναι ο καλός ύπνος και τον διαταράσσουμε συνεχώς έχοντας όλη την ημέρα μπροστά στη μούρη μας το κινητό μας. Ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες το κινητό μας κάνει πολύ κακό και το Twilight είναι μια εφαρμογή που έρχεται να το διορθώσει, ρυθμίζοντας τη φωτεινότητα με τέτοιο τρόπο που να μη μας κουράζει.

Υπάρχει μεγάλο υπόβαθρο πίσω από τη λειτουργία του Twilight καθώς όπως μάθαμε, το βιολογικό μας ρολόι έχει πολύ συγκεκριμένες ώρες στις οποίες ο οργανισμός μας κάνει επίσης συγκεκριμένα πράγματα. Όσον αφορά τον ύπνο, αυτός επηρεάζεται από τη μπλε ακτινοβολία του ηλίου, η οποία όπως είναι φυσικό δεν υπάρχει τη νύχτα και έτσι ο εγκέφαλός μας παίρνει σήμα για να ξεκουραστεί μέσω του ύπνου. Όταν λοιπόν παίρνουμε το κινητό μας στο κρεβάτι για να χαζέψουμε λίγο πριν κοιμηθούμε, η μπλε ακτινοβολία της συσκευής κρατάει τον εγκέφαλό μας ξύπνιο, διαταράσσοντας τις προεπιλεγμένες από τον οργανισμό ώρες ύπνου. Έτσι κοιμόμαστε λιγότερο και ξυπνάμε κουρασμένοι.


Το Twilight λοιπόν αφαιρεί σταδιακά όσο νυχτώνει το μπλε φως από τη συσκευή μας, φορώντας στην οθόνη της ένα ελαφρύ κόκκινο πέπλο. Έτσι μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε μειώνοντας δραστικά το πρόβλημα. Το ωραίο με την εφαρμογή είναι ότι δε χρειάζεται να κάνουμε κάτι χειροκίνητα, αφού μπορούμε να δηλώσουμε την τοποθεσία μας και έτσι η συσκευή ακολουθεί τις επίσημες ώρες δύσης του ηλίου, κάνοντάς τα όλα αυτόματα! Μπορούμε φυσικά αν θέλουμε να ρυθμίσουμε το πόσο θα "κοκκινίζει" η οθόνη μας, ενώ υπάρχει και η επιλογή αποθήκευσης προφίλ, σε περίπτωση που το χρειαζόμαστε για κάτι συγκεκριμένο.

Θα το βρείτε δωρεάν στο Play Store και μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το φαινόμενο αυτό στο Wikipedia.


Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter