Η Google φέρνει πιο κοντά τις τέχνες στο λαό με την εξαιρετική εφαρμογή Arts & Culture
Για όσους αγαπούν τις τέχνες, τα μουσεία και τους αρχαιολογικού χώρους, τα ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδος έχουν και ένα χαρακτήρα καλλιέργειας και παιδείας. Από όλα όσα όμως μπορούμε να δούμε στον κόσμο, λίγα είναι αυτά που θα προλάβουμε να θαυμάσουμε από κοντά, καθώς το οικονομικό δε βοηθάει ιδιαίτερα. Η Google λοιπόν αποφάσισε να κάνει κάτι και για αυτό και με την εφαρμογή Arts & Culture μας φέρνει τις τέχνες και τον πολιτισμό πιο κοντά από ποτέ.
Τέχνη (Art)
Το Arts & Culture περιλαμβάνει απίστευτα πράγματα τα οποία θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό λάτρη των τεχνών. Στην κατηγορία "Τέχνη" θα βρούμε ότι έχει να κάνει με θέατρο, όπερα, μπαλέτο, φιλαρμονικές ορχήστρες, ζωγραφική, γλυπτική και άλλα πολλά. Διαθέτει μερικά πολύ προσεγμένα αφιερώματα στα οποία μπορούμε να δούμε για παράδειγμα πώς προετοιμάζονται οι παραστάσεις και οι όπερες πίσω από τη σκηνή, την ιστορία του χρυσού στα κοσμήματα τα τελευταία 400 χρόνια, αλλά και την ιστορία του ιμπρεσιονισμού, του σουρεαλισμού και της μοντέρνας τέχνης.
Αν πάλι θέλουμε να μάθουμε για κάτι συγκεκριμένο, μπορούμε εύκολα να αναζητήσουμε από όλη τη δουλειά του Βαν Γκογκ, μέχρι συγκεκριμένα "Το φιλί" του Κλιμτ! Το κορυφαίο στους πίνακες ζωγραφικής είναι ότι όλοι έχουν φωτογραφηθεί με απίστευτο ζουμ και έτσι μπορούμε να δούμε τρομερές λεπτομέρειες επάνω τους, αισθανόμενοι ότι είμαστε ένα άγγιγμα μακρυά!
Ιστορία (History)
Στην κατηγορία "Ιστορία" όπως είναι φυσικό μπορούμε να μάθουμε για ιστορικά γεγονότα όπως την Απόβαση στη Νορμανδία, τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, τη Συνθήκη της Γενεύης και ακόμη 350 περίπου γεγονότα. Μπορούμε επίσης να μάθουμε λεπτομέρειες για αντικείμενα όπως τον Αστρολάβο, αλλά και για τη ζωή προσώπων όπως ο Αϊνστάιν, ο Ναπολέων και άλλοι.
Μνημεία (Wonders)
Στα "Μνημεία" τέλος θα βρούμε ότι έχει να κάνει με αρχαιολογικούς χώρους, σημαντικά κτήρια και ιστορικές πόλεις. Εδώ μπορούμε να περπατήσουμε στα δρομάκια του Μάτσου Πίτσου, να εξερευνήσουμε το Μουσείο της Ακρόπολης και να δούμε από κοντά το Στόουνχεντζ. Τα περισσότερα από αυτά με το Street View φυσικά που ως γνωστόν σε στέλνει έστω και νοερά εκεί.
Δυστυχώς η εφαρμογή δεν είναι μεταφρασμένη στα ελληνικά και αυτό γιατί τα 950 περίπου μουσεία και οργανισμοί που συνεργάζονται με τη Google, στέλνουν μόνα τους το περιεχόμενο της εφαρμογής και έτσι δε θα μπορούσε να είναι σε άλλη γλώσσα από τα Αγγλικά.
Φοβερό και πλήρες εργαλείο για το δάσκαλο αλλά και για όσους την ψάχνουν με τις τέχνες και τους πολιτισμούς. Θα το βρείτε δωρεάν στο Play Store.