Εξοικονομήστε πολύτιμη μπαταρία όταν ακούτε μουσική από το YouTube με το Black Screen of Life


Πολύς κόσμος ακούει σήμερα τη μουσική του μέσα από το YouTube, αλλά αν αυτό γίνεται από το smartphone ή το tablet, η κατανάλωση της μπαταρίας είναι ανελέητη! Ευτυχώς όμως για κάθε πρόβλημα υπάρχει πάντα μία λύση, η οποία στην προκειμένη περίπτωση είναι το Black Screen of Life.

Όταν βλέπουμε λοιπόν βίντεο από την εφαρμογή του YouTube η οθόνη παραμένει ανοιχτή, στην περίπτωση όμως που το χρησιμοποιούμε απλά για να ακούσουμε μουσική δεν τη χρειαζόμαστε. Αυτό σημαίνει ότι η μπαταρία που ξοδεύεται από την οθόνη πάει χαμένη και όλοι ξέρουμε ότι είναι το πιο ενεργοβόρο εξάρτημα της συσκευής μας.

Το Black Screen of Life (εμπνευσμένο από το πασίγνωστο Blue Screen of Death των Windows) λύνει το πρόβλημα με μία εξαιρετικά απλή λύση. Χρησιμοποιεί τον αισθητήρα εγγύτητας της συσκευής για να απενεργοποιήσει την οθόνη, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που γίνεται όταν φέρνουμε κοντά τη συσκευή στο αυτί μας κατά τη διάρκεια μιας κλήσης. Έτσι μπορούμε απλά να βάλουμε τη μουσική μας να παίζει και να γυρίσουμε τη συσκευή με πλάτη στο τραπέζι ή να τοποθετήσουμε πάνω της ένα χαρτάκι.


Το καλό με το "BSoL" είναι ότι δε χρησιμεύει μόνο στο YouTube, αλλά μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε όλο το σύστημα. Έτσι όποια εφαρμογή και αν ανοίξουμε, μπορούμε ανά πάσα στιγμή να κρύψουμε το φως από τον αισθητήρα και να κερδίσουμε έως και 60% από τη συνολική μας μπαταρία, αφού αυτό είναι περίπου το ποσοστό που ξοδεύεται σύμφωνα με το δημιουργό της εφαρμογής.

Κατεβάστε τη λοιπόν άμεσα και δωρεάν από το Play Store και γλιτώστε τη συσκευή σας από υπερθερμάνσεις και άσκοπη ταλαιπωρία της μπαταρίας.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter