Ο πάγος έσπασε, έρχονται τα πρώτα κινέζικα Android Wear smartwatch! [Ανανέωση]


Όσοι παρακολουθούν από την αρχή την ιστορία του Android, θα θυμούνται ότι τα smartphone δεν ήταν πάντα όσο φθηνά είναι σήμερα. Από τη στιγμή όμως που ασχολήθηκαν σοβαρά οι Κινέζοι, το τοπίο άλλαξε για πάντα. Αυτό περιμένουν πολλοί και στην περίπτωση του Android Wear, όπου για παράδειγμα τα 350 ευρώ που απαιτούνται για την απόκτηση του LG Watch Urbane είναι εξωφρενικά.

Φως στον ορίζοντα μας έδωσε η Elephone, η οποία με μία φωτογραφία που κυκλοφορεί στο ίντερνετ μας δίνει μία γεύση από το επερχόμενο ELE Watch, το οποίο πιθανότατα ετοιμάζει! Πρόκειται για ένα smartwatch με μεταλλική κατασκευή και στρόγγυλη οθόνη, το οποίο όπως φαίνεται από την εικόνα διαθέτει αισθητήρα καρδιακών παλμών και μάλλον είναι αδιάβροχο, αφού τα τέσσερα pin στο πίσω μέρος καταδεικνύουν ότι φορτίζεται σε βάση και όχι μέσω καλωδίου USB.

Περισσότερες πληροφορίες δεν έχουν σημασία αυτή τη στιγμή, καθώς αυτό που έχει αξία στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι η Google έδωσε επιτέλους το Android Wear σε έναν όχι και τόσο γνωστό σε σχέση με άλλους, Κινέζο κατασκευαστή (η Huawei δε μετράει, καθώς έχει ξεφύγει από τα όρια της Κίνας). Αν το ELE Watch γίνει πραγματικότητα και δεν είναι κάποιο διαφημιστικό τρικ, υπολογίζουμε να βγει στην αγορά σε μία τιμή μεταξύ 100€ και 150€. Αυτό γιατί οι εταιρίες που έχουν ήδη ασχοληθεί με τα smartwatch, τα κοστολογούν περίπου στο μισό της τιμής της ναυαρχίδας τους στην κατηγορία smartphone και έτσι η Elephone που διαθέτει τα δικά της κοντά στα 200€ με 250€, δεν μπορεί να είναι ακριβότερη.

Πολύ καλή είδηση για ένα gadget που μπορεί να μας φανεί χρήσιμο στην καθημερινότητά μας και ελπίζουμε μετά την Elephone να ασχοληθούν και τα υπόλοιπα "μεγάλα χαρτιά" της Κίνας, όπως η Xiaomi και η Meizu.

[Ανανέωση] Επιβεβαιώνεται η διάθεση του Android Wear και από την κινεζική Mlais η οποία μας προσφέρει την παρακάτω φωτογραφία, από το δικό της δημιούργημα:


Δείτε επίσης...

Psiphon 113: Η εφαρμογή που σου δίνει ελεύθερο και δωρεάν ίντερνετ από το κινητό σου (χωρίς πλάκα)

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN

Πώς μπορούμε να εγκαταστήσουμε περισσότερες εφαρμογές με ευκολία, σε όλες τις συσκευές Android

Εφαρμογές Google: Μάθετε τα μυστικά τους και πώς θα τις χρησιμοποιήσετε με επιτυχία!

Android Basics | Τι είναι Root και πώς μπορείς να το κάνεις σε οποιαδήποτε συσκευή;

Online αγορές από Κίνα | Με τη νέα μέθοδο αποστολής EU Express το δέμα μας δεν περνάει από τελωνείο

Android Basics: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το λεγόμενο brick

Πώς μπορούμε να επαναφέρουμε φωτογραφίες και άλλα αρχεία που έχουμε διαγράψει από την Android συσκευή μας;

Χρησιμοποιήστε την πλοήγηση του Google Maps στην Ελλάδα, χωρίς σύνδεση στο ίντερνετ!

Android Basics: Γιατί στο Android 4.2 δεν μπορώ να μεταφέρω τις εφαρμογές μου στην SD κάρτα;