Ο πάγος έσπασε, έρχονται τα πρώτα κινέζικα Android Wear smartwatch! [Ανανέωση]


Όσοι παρακολουθούν από την αρχή την ιστορία του Android, θα θυμούνται ότι τα smartphone δεν ήταν πάντα όσο φθηνά είναι σήμερα. Από τη στιγμή όμως που ασχολήθηκαν σοβαρά οι Κινέζοι, το τοπίο άλλαξε για πάντα. Αυτό περιμένουν πολλοί και στην περίπτωση του Android Wear, όπου για παράδειγμα τα 350 ευρώ που απαιτούνται για την απόκτηση του LG Watch Urbane είναι εξωφρενικά.

Φως στον ορίζοντα μας έδωσε η Elephone, η οποία με μία φωτογραφία που κυκλοφορεί στο ίντερνετ μας δίνει μία γεύση από το επερχόμενο ELE Watch, το οποίο πιθανότατα ετοιμάζει! Πρόκειται για ένα smartwatch με μεταλλική κατασκευή και στρόγγυλη οθόνη, το οποίο όπως φαίνεται από την εικόνα διαθέτει αισθητήρα καρδιακών παλμών και μάλλον είναι αδιάβροχο, αφού τα τέσσερα pin στο πίσω μέρος καταδεικνύουν ότι φορτίζεται σε βάση και όχι μέσω καλωδίου USB.

Περισσότερες πληροφορίες δεν έχουν σημασία αυτή τη στιγμή, καθώς αυτό που έχει αξία στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι η Google έδωσε επιτέλους το Android Wear σε έναν όχι και τόσο γνωστό σε σχέση με άλλους, Κινέζο κατασκευαστή (η Huawei δε μετράει, καθώς έχει ξεφύγει από τα όρια της Κίνας). Αν το ELE Watch γίνει πραγματικότητα και δεν είναι κάποιο διαφημιστικό τρικ, υπολογίζουμε να βγει στην αγορά σε μία τιμή μεταξύ 100€ και 150€. Αυτό γιατί οι εταιρίες που έχουν ήδη ασχοληθεί με τα smartwatch, τα κοστολογούν περίπου στο μισό της τιμής της ναυαρχίδας τους στην κατηγορία smartphone και έτσι η Elephone που διαθέτει τα δικά της κοντά στα 200€ με 250€, δεν μπορεί να είναι ακριβότερη.

Πολύ καλή είδηση για ένα gadget που μπορεί να μας φανεί χρήσιμο στην καθημερινότητά μας και ελπίζουμε μετά την Elephone να ασχοληθούν και τα υπόλοιπα "μεγάλα χαρτιά" της Κίνας, όπως η Xiaomi και η Meizu.

[Ανανέωση] Επιβεβαιώνεται η διάθεση του Android Wear και από την κινεζική Mlais η οποία μας προσφέρει την παρακάτω φωτογραφία, από το δικό της δημιούργημα:


Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter