Android Wear 1.3: Η Google βελτιώνει τα watchface και παρουσιάζει το Together


Βελτιώσεων συνέχεια για το Android Wear το οποίο έφτασε αισίως στην έκδοση 1.3 και βασίζεται στο Android 5.1.1. Αυτή τη φορά η Google έβαλε στόχο να κάνει ακόμη πιο χρήσιμα τα watchface, τα οποία μέχρι στιγμής είχαν αναλάβει την κοινότυπη λειτουργία να μας λένε απλά την ώρα, ενώ μας παρουσίασε και ενα νεο πρωτότυπο face για... ερωτευμένους.

Μέχρι σήμερα λοιπόν αν αγγιζες ενα watchface απλά εμφανίζονταν οι εφαρμογές του ρολογιού στην οθόνη του και για να ενημερωθείς για το επόμενο ραντεβού σου ή αν έχεις πιάσει το στόχο σου στο Google Fit, έπρεπε να ανατρέξεις στις διαθέσιμες κάρτες a la Google Now. Πλέον οι προγραμματιστές μπορούν να δημιουργήσουν face με κάθε λογής πληροφορία, τα οποία θα αντιδρούν στο άγγιγμα, φέρνοντάς μας γρηγορότερα την κατάλληλη πληροφορία.


Για παράδειγμα το νέο face της Under Armour, το οποίο διαθέτει όλες τις fitness πληροφορίες που χρειαζόμαστε, όπως τα βήματα που έχουμε κάνει, τις θερμίδες που κάψαμε, αλλά και την απόσταση που διανύσαμε, χωρίς να ψάχνουμε σε κάρτες ή να ανοίγουμε εφαρμογές. Χρήσιμο αλλά ιδιαίτερα άσχημο είναι και το Bits watchface, το οποίο στο ίδιο μήκος κύματος μας παραθέτει διάφορες πληροφορίες που θα χρειαστούμε μέσα στη μέρα.


Αυτό που κέντρισε όμως το ενδιαφέρον είναι το Together, ένα watchface το οποίο μπορεί να συνδέσει δύο χρήστες, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ανταλλάσουν πληροφορίες, φωτογραφίες και άλλα, χωρίς τη χρήση του κινητού τους. Με το Together μπορείς να στείλεις μια "γουτσου γουτσου" φωτογραφία, ένα emoji, αλλά και να ενημερώσεις το/τη σύντροφο αν κόλλησες στην κίνηση! Πολύ έξυπνο!


Όσο για το update έχει ξεκινήσει από το Sony Smartwatch 3 και θα φτάσει και στις υπόλοιπες Android Wear συσκευές σε περίοδο λίγων εβδομάδων. Το Android Central άρχισε να μαζεύει τα OTA πακετα, για όσους θέλουν να αναβαθμίσουν χειροκίνητα.

Δείτε επίσης...

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter