Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2015

Android Experiments: Το ''σπίτι'' των πιο πρωτότυπων, αστείων και πολλές φορές ανούσιων εφαρμογών στο Android!


Δεν είναι μυστικό ότι το Android είναι ένα από τα πιο πολύτιμα προϊόντα της Google και έτσι η μαμά εταιρία ψάχνει συνεχώς για νέους τρόπους για να το εξελίξει. Στην προσπάθειά της αυτή μας παρουσιάζει το Android Experiments, μία σελίδα η οποία θέλει να μας δείξει νέους τρόπους για να χρησιμοποιούμε τη συσκευή μας, μέσα από πολύ πρωτότυπες και αστείες εφαρμογές και παιχνίδια.

Σκοπός της σελίδας είναι λοιπόν να αναδείξει τις άγνωστες πτυχές του Android και ο καλύτερος τρόπος για να το κάνει είναι μέσα από έτοιμες εφαρμογές - πειράματα, που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στο κινητό μας. Για παράδειγμα το Lip Swap είναι μία εφαρμογή με την οποία μπορούμε να αντικαταστήσουμε την περιοχή του στόματος σε μία φωτογραφία και να την κάνουμε να μιλάει...


...το Gaze Effect είναι ένα watchface για το Android Wear που απλά σε κοιτάει όταν το κοιτάς...


...το Space Sketcr μας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε 3D ζωγραφιές στο χώρο...


...ενώ το IOIO Rover είναι ένα πραγματικό τηλεκατευθυνόμενο Android ρομποτάκι!


Αυτές είναι μερικές από τις πρώτες εφαρμογές του Android Experiments οι οποίες δεν έχουν καν δημιουργηθεί από τη Google, αλλά από ανεξάρτητους προγραμματιστές και κυκλοφορούν κανονικά στο Play Store. Η Google απλώς δίνει τη δυνατότητα σε όποιον θέλει να υποβάλλει την ιδέα του στη σελίδα, με μοναδική προϋπόθεση να είναι ανοιχτού κώδικα, έτσι ώστε άλλοι προγραμματιστές να τη χρησιμοποιήσουν, να την εξετάσουν και να μάθουν από αυτή, για να δημιουργήσουν ακόμη περισσότερες πρωτότυπες εφαρμογές σαν αυτή.

Μπορούμε λοιπόν άμεσα να επισκεφτούμε τη σελίδα και να "παίξουμε" με μερικές από αυτές, ακόμη και αν δεν είμαστε προγραμματιστές και θα την παρακολουθούμε σίγουρα στο μέλλον, για να βρούμε και άλλες πρωτότυπες ιδέες για το κινητό μας.

0 στο: "Android Experiments: Το ''σπίτι'' των πιο πρωτότυπων, αστείων και πολλές φορές ανούσιων εφαρμογών στο Android!"