Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2015

Θέλεις USB Type-C και στη δική σου συσκευή; Πάρε καλύτερα ένα Znaps και κέρδισε ακόμη περισσότερα!


Η επόμενη "επανάσταση" στα κινητά τηλέφωνα θα είναι η αλλαγή της θύρας microUSB στο νέο πρότυπο "Type-C", κάτι το οποίο έχουν επιβεβαιώσει ήδη οι περισσότεροι κατασκευαστές και θα αρχίσουν να εφαρμόζουν από φέτος το φθινόπωρο, στις νέες τους συσκευές. Για όσους όμως δε θέλουν να αλλάξουν άμεσα συσκευή αλλά ψήνονται να αναβαθμίσουν τη θύρα της, υπάρχει κάτι πολύ καλύτερο και λέγεται Znaps.

Κατ' αρχάς για να μην υπερβάλλουμε, το κυριότερο χαρακτηριστικό του USB Type-C είναι ότι μας επιτρέπει να κουμπώσουμε το καλώδιο φόρτισης στο κινητό μας από όποια πλευρά θέλουμε. Το θέμα λοιπόν είναι κυρίως πρακτικό. Με το Znaps όμως κερδίζουμε αυτό και ακόμη περισσότερα χαρακτηριστικά, που θα μας κάνουν να ξεχάσουμε για πάντα το νέο πρότυπο USB.


To Znaps είναι στην ουσία ένας microUSB αντάπτορας με μαγνήτη στη μία του άκρη, ο οποίος εφαρμόζει ως τάπα στο κινητό μας. Αποτελείται και από ένα ακόμη κομμάτι που εφαρμόζει με τον ίδιο τρόπο στο καλώδιο USB που χρησιμοποιούμε και έτσι όταν θέλουμε να φορτίσουμε το κινητό μας, πηγαίνουμε απλά το καλώδιο κοντά του και ο μαγνήτης "το αρπάζει" για να κάνει ευκολότερη τη ζωή μας. Εννοείται ότι δεν έχει πλευρές, όπως ακριβώς το USB Type-C, ενώ διαθέτει και ένα LED λαμπάκι το οποίο μας επιβεβαιώνει ότι η σύνδεση έχει γίνει σωστά.

Καλά ως εδώ; Ναι αλλά το Znaps διαθέτει και τα παρακάτω μοναδικά χαρακτηριστικά που το κάνουν να ξεχωρίζει ακόμη περισσότερο:

  • είναι πολύ μικρό σε μέγεθος για να μπαίνει ακόμη και σε κινητά με θήκες,
  • προστατεύει το καλώδιο αλλά και τη θύρα του κινητού,
  • κάνει τη θύρα αδιάβροχη (!!!),
  • υποστηρίζει microUSB και lightning θύρες για Android Και iPhone αντίστοιχα.


Το καλύτερο από όλα όμως είναι το μικρό του κόστος καθώς μπορούμε να το αποκτήσουμε με μόλις εννέα δολάρια (9$). Πρόκειται για ένα ακόμη από τα έξυπνα προϊόντα του Kickstarter που ζητούν αυτή την περίοδο τη χρηματοδότησή μας και πραγματικά αξίζει να πάρετε δυο - τρία αν δε θέλετε να αλλάξετε τηλέφωνο.

Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα της καμπάνιας στο Kickstarter.

8 στο: "Θέλεις USB Type-C και στη δική σου συσκευή; Πάρε καλύτερα ένα Znaps και κέρδισε ακόμη περισσότερα!"