Το Link2SD αναβαθμίστηκε και μεταφέρει πλέον και τον τεράστιο ''obb'' φάκελο στην SD κάρτα!


Τα χρόνια πέρασαν και το πρόβλημα του ενσωματωμένου αποθηκευτικού χώρου δεν έχει λυθεί ακόμη στο Android. Μπορεί η μνήμες να αυξήθηκαν αρκετά, αλλά το ίδιο συμβαίνει και με το μέγεθος των εφαρμογών που εγκαθιστούμε στις συσκευές μας και το Link2SD είναι ίσως η μοναδική αξιόπιστη εφαρμογή που μπορεί να λύσει μια και καλή το πρόβλημα.

Πρόσφατα το Link2SD αναβαθμίστηκε και εκτός από τις κλασικές λειτουργίες του που δείξαμε παλιότερα, μπορεί πλέον να μεταφέρει και τα επιπλέον αρχεία της κάθε εφαρμογής. Αυτό ίσως είναι και το σημαντικότερο προσόν του πλέον, αφού το μέγεθος μερικών παιχνιδιών είναι μόνο λίγα Megabyte, αλλά τα αρχεία που κατεβάζουν σε φακέλους για να λειτουργούν σωστά μπορεί να φτάσουν και τα 4GB!

Έτσι λοιπόν σε συνδυασμό με τη μεταφορά εφαρμογών και των δεδομένων τους, η οποία θυμίζουμε ότι πρέπει να γίνει σε ένα δεύτερο "ext" partition της κάρτας SD, το Link2SD μπορεί πλέον να μεταφέρει και τα αρχεία τους στο κλασικό partition της SD! Όσοι λοιπόν ψάχνουν μία λύση και δεν έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν σωστά το νέο partition, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τουλάχιστον τη δεύτερη λειτουργία που είναι και σημαντικότερη, αρκεί απλά να έχουν κάνει root.


Ο τρόπος είναι πολύ απλός και το μόνο που χρειάζεται είναι να βρούμε την εφαρμογή που θέλουμε να μεταφέρουμε και να επιλέξουμε "Link to SD card" στο πεδίο "obb". Εννοείται ότι συνεχίζουν να υπάρχουν κάποιες ασυμβατότητες και σίγουρα δε λειτουργεί το ίδιο καλά σε όλα τα τηλέφωνα, αλλά σίγουρα αξίζει η προσπάθεια.

Θα το βρείτε δωρεάν στο Play Store.

Σχόλια

  1. Προσωπικα chris πιστευω πως ειναι η πρωτη εφαρμογη για οποιον παει σε root και σου λυνει τα χερια πραγματικα.Απο τουρκο προγραμματιστη (απλα γιατι ορισμενοι εχουν περιεργες αποψεις) ειδικα μετα τα 2 τελευταια updates εχουν προστεθει δυνατοτητες οπως αυτη και κανει παπαδες κυριολεκτικα(υπαρχουν και τα 2 μικρα widgets το ενα για καθαρισμο της cache και το αλλο για ολες τις οψιον /επανεκκινηση/συντομη επανεκκινηση/recovery/download/απενεργοποιηση/).Εχω χρονια την πληρη εκδοση γιατι ορισμενες δυνατοτητες ειναι μονο στην pro εκδοση(δεν κοιταξα αν αυτη η δυνατοτητα περιλαμβανεται στη free εκδοση)...Το μονο που χρειαζεται ειναι μια καλη SD(κλαση 10 ισως) και το minitool στο pc και τελειωνουμε σε 5 λεπτα(εφοσον ειμαστε root)..Εφαρμογαρα chris πραγματικα και αξιζει η full εκδοση με το παραπανω αφου μπορουμε να την εχουμε σε οσες συσκευες θελουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες