Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2015

Το Link2SD αναβαθμίστηκε και μεταφέρει πλέον και τον τεράστιο ''obb'' φάκελο στην SD κάρτα!


Τα χρόνια πέρασαν και το πρόβλημα του ενσωματωμένου αποθηκευτικού χώρου δεν έχει λυθεί ακόμη στο Android. Μπορεί η μνήμες να αυξήθηκαν αρκετά, αλλά το ίδιο συμβαίνει και με το μέγεθος των εφαρμογών που εγκαθιστούμε στις συσκευές μας και το Link2SD είναι ίσως η μοναδική αξιόπιστη εφαρμογή που μπορεί να λύσει μια και καλή το πρόβλημα.

Πρόσφατα το Link2SD αναβαθμίστηκε και εκτός από τις κλασικές λειτουργίες του που δείξαμε παλιότερα, μπορεί πλέον να μεταφέρει και τα επιπλέον αρχεία της κάθε εφαρμογής. Αυτό ίσως είναι και το σημαντικότερο προσόν του πλέον, αφού το μέγεθος μερικών παιχνιδιών είναι μόνο λίγα Megabyte, αλλά τα αρχεία που κατεβάζουν σε φακέλους για να λειτουργούν σωστά μπορεί να φτάσουν και τα 4GB!

Έτσι λοιπόν σε συνδυασμό με τη μεταφορά εφαρμογών και των δεδομένων τους, η οποία θυμίζουμε ότι πρέπει να γίνει σε ένα δεύτερο "ext" partition της κάρτας SD, το Link2SD μπορεί πλέον να μεταφέρει και τα αρχεία τους στο κλασικό partition της SD! Όσοι λοιπόν ψάχνουν μία λύση και δεν έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν σωστά το νέο partition, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τουλάχιστον τη δεύτερη λειτουργία που είναι και σημαντικότερη, αρκεί απλά να έχουν κάνει root.


Ο τρόπος είναι πολύ απλός και το μόνο που χρειάζεται είναι να βρούμε την εφαρμογή που θέλουμε να μεταφέρουμε και να επιλέξουμε "Link to SD card" στο πεδίο "obb". Εννοείται ότι συνεχίζουν να υπάρχουν κάποιες ασυμβατότητες και σίγουρα δε λειτουργεί το ίδιο καλά σε όλα τα τηλέφωνα, αλλά σίγουρα αξίζει η προσπάθεια.

Θα το βρείτε δωρεάν στο Play Store.

2 στο: "Το Link2SD αναβαθμίστηκε και μεταφέρει πλέον και τον τεράστιο ''obb'' φάκελο στην SD κάρτα!"