Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015

Η droidcon έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στις 10-12 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη


Και πάνω που αναρωτιόμαστε αν θα γίνει κανένα event φέτος να συναντηθούμε, να τα πούμε και να ξεσκάσουμε, εμφανίστηκε το συνέδριο της droidcon που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην πόλη της Θεσσαλονίκης και θα πραγματοποιηθεί στις 10 - 12 Σεπτεμβρίου!

Πρόκειται για μια σειρά παγκόσμιων συνεδρίων που οργανώνονται από ανεξάρτητες από τη Google κοινότητες και επικεντρώνονται στην υποστήριξη του οικοσυστήματος του Android και τη δημιουργία ενός παγκόσμιου δικτύου για προγραμματιστές και εταιρίες. Η διαφορά των συγκεκριμένων συνεδρίων καθώς και η αξία τους βασίζεται στο γεγονός ότι “αγγίζουν” όλες τις πλατφόρμες του Android (Android / TV / Auto / Wear) αλλά και το υψηλό επίπεδο ομιλιών που προσφέρουν για διαφορετικά μέρη του οικοσυστήματος, όπως “καθαρό” προγραμματισμό (core development), πρακτικές λύσεις, εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας, επιχειρηματικές λύσεις, παιχνίδια και άλλα. Ξεκινώντας από το 2009 έχει ταξιδέψει σε 20 πόλεις, με τη Θεσσαλονίκη να γίνεται η 21η, ενώ έχει κατοχυρώσει επιτυχημένες παγκόσμιες συνεργασίες με εταιρίες όπως είναι η Google, η Microsoft, η Intel και άλλες.


Η ελληνική πλέον droidcon βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο στάδιο κατάρτισης των ομιλητών και έτσι καλούνται για να δηλώσουν συμμετοχή όσοι:

  • προγραμματιστές,
  • εταιρείες ανάπτυξης λογισμικού,
  • ερευνητικά ιδρύματα που δραστηριοποιούνται στο Android,
  • κατασκευαστές,
  • εταιρίες, οργανισμοί και ιδιώτες που χρησιμοποιούν το Android,

θέλουν να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, να έρθουν σε επαφή με ανθρώπους που θα τους βοηθήσουν να υλοποιήσουν και να εξελίξουν την ιδέα τους, αλλά και να συμμετέχουν σε ένα από τα μεγαλύτερα παγκόσμια συνέδρια που αφορούν το Android. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώνοντας τη φόρμα με το θέμα που θα παρουσιάσετε μέχρι τις 27 Ιουλίου, ενώ περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα του συνεδρίου.

Μπορείτε επίσης να ενημερώνεστε για τα νέα της droidcon και από τα επίσημα προφίλ στο Google+, το Facebook και το Twitter, ενώ το Dr. Android θα επιστρέψει με την παρουσίαση του προγράμματος, την κυκλοφορία των εισιτηρίων και ότι άλλο προκύψει μέχρι το Σεπτέμβριο.

4 στο: "Η droidcon έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στις 10-12 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη"