Τρίτη, 2 Ιουνίου 2015

Η Asus παρουσιάζει τη δεύτερη γενιά ZenWatch με μικρές αλλαγές από τον προκάτοχό της και σε δύο μεγέθη


Η Asus μας έχει προσφέρει μέχρι σήμερα ένα από τα ομορφότερα Android Wear smartwatch και με τη χθεσινή ανακοίνωση του ZenWatch 2, προσπαθεί να χτίσει πάνω στην επιτυχία του πρώτου μοντέλου. Οι αλλαγές είναι μικρές αλλά στοχευμένες και με έμφαση στον ανταγωνισμό του Apple Watch, για μία συσκευή που δε φαίνεται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα με την πρώτη ματιά.

Το νέο Asus ZenWatch 2 είναι μία συσκευή χωρίς ιδιαίτερο νόημα, καθώς βελτιώνει απλά κάποια στοιχεία του παλιού μοντέλου, αλλά όχι αυτά που θα θέλαμε. Χωρίς να υπάρχει κάποια διαφορά στα χαρακτηριστικά του, μιας και όλα τα smartwatch που έχουμε δει μέχρι σήμερα είναι στην ουσία το ίδιο πράγμα, το ZenWatch 2 διαθέτει και ακριβώς το ίδιο σχήμα με τον προκάτοχό του, φέροντας επίσης τα τεράστια περιθώρια γύρω από την οθόνη που θα μπορούσαν να αποφευχθούν.


Οι βελτιώσεις που θεώρησε σωστό να κάνει η Asus, αφορούν την προσθήκη του πλαϊνού "digital crown" το οποίο είναι ιδέα της Apple και το κάνει να μοιάζει περισσότερο με κανονικό ρολόι και τον φορτιστή ο οποίος είναι πλέον μαγνητικός και έτσι αποφεύγεται η ογκώδης βάση φόρτισης. Η Asus μας προσφέρει επίσης το ZenWatch 2 σε δύο μεγέθη (όπως ακριβώς και η Apple) κάτι που θα μπορούσε να αποφύγει, απλά λανσάροντας μία μικρότερη έκδοση του πρώτου ZenWatch!

Για σημαντικά θέματα όπως η μπαταρία του δεν έγιναν ανακοινώσεις και αφέθηκε να εννοηθεί ότι η αυτονομία του φτάνει τις τέσσερις ημέρες, κάτι που προσωπικά πιστεύω ότι αν ίσχυε θα το διατυμπάνιζαν τρελά, μιας και είναι ένα εξαιρετικό προσόν. Δε γνωρίζουμε επίσης αν διαθέτει ενσωματωμένη κεραία WiFi, GPS και NFC κάτι που το "αθόρυβο" Sony Smartwatch 3 έχει εδώ και έξι μήνες και το κάνει την top επιλογή στις μέρες μας.

Όσο για την τιμή αποτελεί επίσης ένα μυστήριο αλλά δεν είναι δυνατόν να κοστίζει περισσότερο από την αρχική τιμή κυκλοφορίας του πρώτου ZenWatch. Αν λοιπόν το σκέφτεστε για smartwatch, το νέο ZenWatch 2 δεν είναι η κατάλληλη επιλογή, αν και παραμένει ένα πανέμορφο smartwatch.


[XDA]

5 στο: "Η Asus παρουσιάζει τη δεύτερη γενιά ZenWatch με μικρές αλλαγές από τον προκάτοχό της και σε δύο μεγέθη"