Δευτέρα, 25 Μαΐου 2015

Ξεγελάστε το Spotify και ακούστε όποιο τραγούδι θέλετε ανά πάσα στιγμή!


Το Spotify είναι αναμφίβολα μία εκπληκτική υπηρεσία που μας προσφέρει δωρεάν, τη μουσική που πασχίζαμε να αποκτήσουμε με την αγορά CD και το κατέβασμα torrent. Στη δωρεάν έκδοσή του όμως υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί, που σκοπό έχουν να μας ωθήσουν να αγοράσουμε την Premium, γιατί πώς αλλιώς θα έβγαζε λεφτά η εταιρία του Spotify.

Ένας από αυτούς τους περιορισμούς και ίσως ο πιο σπαστικός, είναι ότι δε σου δίνει τη δυνατότητα να ακούσεις το τραγούδι που θες, τη στιγμή που το θέλεις. Για παράδειγμα μου ήρθε ρε παιδάκι μου να ακούσω το "Ρίχτε στο γυαλί φαρμάκι" (YouTube) του θρυλικού Απόστολου Καλδάρα. Θα πρέπει να βρω τον καλλιτέχνη, μετά το άλμπουμ που το περιέχει και να ακούσω όλο το άλμπουμ σε τυχαία σειρά, προσεύχοντας να είναι από τα πρώτα. Πάει έφυγε η μαγεία της στιγμής.

Αυτό όμως δεν ισχύει στα tablet όπου μπορείς να επιλέξεις όποιο τραγούδι θέλεις χωρίς περιορισμούς, ακόμα και στη δωρεάν έκδοση του Spotify. Τι κάνουμε λοιπόν; Κάτι που το έχουμε δοκιμάσει και στο παρελθόν, δηλαδή το κινητό μας να αναγνωρίζεται ως tablet! Αυτό γίνεται αλλάζοντας κάποια στοιχεία στο αρχείο "build.prop" της συσκευής και για να το καταφέρουμε θα χρειαστεί απλά να έχουμε κάνει root στη συσκευή μας και να έχουμε εγκαταστήσει τον ES File explorer.

Η διαδικασία

Δοκιμάζετε τη διαδικασία με δική σας ευθύνη!

  • Ανοίγουμε τον ES File explorer και ενεργοποιούμε τον "Εξερευνητή Root" (Root explorer) που βρίσκεται στο πλαϊνό μενού (πατάμε το OFF για να γίνει ON).


  • Πατάμε και πάλι στον "Εξερευνητή Root" (αλλά όχι στο ON / OFF) και στο μενού που θα μας εμφανίσει επιλέγουμε την προτελευταία επιλογή "Προσάρτηση R/W" (Mount R/W).


  • Βάζουμε στον κεντρικό κατάλογο "/system" την επιλογή "RW" και το κλείνουμε.


  • Πηγαίνουμε τώρα στη διαδρομή "/system", ανοίγουμε το αρχείο "build.prop" με τον "ES επεξεργαστή κειμένου" και αλλάζουμε τις παρακάτω γραμμές για να κάνουμε τη συσκευή μας να μοιάζει με το Nexus 7 (μερικά από αυτά ενδέχεται να μη υπάρχουν αλλά δεν πειράζει):

"ro.product.model" σε ro.product.model=Nexus 7
"ro.product.brand" σε ro.product.brand=Asus
"ro.product.name" σε ro.product.name=flo
"ro.product.device" σε ro.product.device=flo
"ro.product.board" σε ro.product.board=flo
"ro.product.manufacturer" σε ro.product.manufacturer=asus


  • Το κλείνουμε, το αποθηκεύουμε, κάνουμε επανεκκίνηση (και αν δεν κάνει bootloop η συσκευή) και είμαστε έτοιμοι.

Μπορούμε να ελέγξουμε αν πέτυχε η διαδικασία πηγαίνοντας "Ρυθμίσεις > Σχετικά με το τηλέφωνο" και στο μοντέλο της συσκευής θα δούμε το Nexus 7. Αν ανοίξουμε τώρα το Spotify, θα δούμε ότι μπορούμε να επιλέξουμε όποιο τραγούδι θέλουμε για να ακούσουμε. Ωραία και εύκολη λύση.

Υστερόγραφο:
Πάντα όταν "παίζω" με το build.prop, μπαίνω στον κόπο να αλλάξω και τη γραμμή "ro.build.version.release" η οποία στις ρυθμίσεις εμφανίζει την έκδοση του Android. Το αλλάζω λοιπόν σε 8.0 για παράδειγμα, για να κάνω πλάκα στους φίλους μου. Άσχετο αλλά ωραίο.

11 στο: "Ξεγελάστε το Spotify και ακούστε όποιο τραγούδι θέλετε ανά πάσα στιγμή!"