Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015

Sunshine: Η εφαρμογή που κάνει S-OFF και ξεκλειδώνει τον bootloader σε πολλές συσκευές της HTC και της Motorola


Για όσους ψάχνονται να κάνουν ένα βήμα περισσότερο με την Android συσκευή τους, υπάρχει πάντα η επιλογή του root. Πολλές συσκευές όμως όπως για παράδειγμα της HTC και της Motorola, διαθέτουν μεγαλύτερες δικλείδες που είναι σχετικά δύσκολο να ξεπεραστούν, όπως για παράδειγμα το γνωστό S-OFF. Το Sunshine έρχεται να προστεθεί στη λίστα μας με τα διαθέσιμα εργαλεία αλλά είναι από τα λίγα που απαιτούν πληρωμή για να τα χρησιμοποιήσουμε.

Τι κάνει λοιπόν το Sunshine που δεν μπορούν όλα τα υπόλοιπα διαθέσιμα προγραμματάκια; Αν έχετε συσκευή της Motorola τίποτα ιδιαίτερο, καθώς στο μόνο που μπορεί να μας εξυπηρετήσει είναι να ξεκλειδώσει τον bootloader και ίσως να κάνει root, με τη διαφορά όμως ότι δε διαγράφει τα δεδομένα μας σε αντίθεση με τις επίσημες μεθόδους. Αν έχουμε όμως μία από τις νεότερες συσκευές της HTC, από τις σειρές One ή Desire για παράδειγμα, το Sunshine μπορεί να μας δώσει με ευκολία το πολυπόθητο S-OFF και Bootloader Unlock που θα μας επιτρέψει να ξεκλειδώσουμε ολοκληρωμένα τη συσκευή μας.

Το θέμα με το Sunshine όμως είναι ότι πρέπει να πληρώσεις 25 δολάρια για να το χρησιμοποιήσεις κάτι που για πολλούς είναι απαγορευτικό. Δεν κρίνουμε φυσικά το δημιουργό που πουλάει ένα εργαλείο το οποίο έφτιαξε με κόπο, αλλά να πληρώσεις για να μη χάσεις απλά τα δεδομένα σου (Motorola) είναι υπερβολή. Το σκεπτικό αλλάζει βέβαια για τους κατόχους HTC συσκευών που πιθανότατα δε θα βρουν ποτέ τρόπο (ή εύκολο τρόπο) για να κάνουν S-OFF.

Δείτε πόσο εύκολη είναι η χρήση του στο παρακάτω βίντεο και ενημερωθείτε από τη λίστα συμβατών συσκευών αν η δική σας περιλαμβάνεται, πριν το αγοράσετε. Θα το βρείτε στην επίσημη σελίδα του.


5 στο: "Sunshine: Η εφαρμογή που κάνει S-OFF και ξεκλειδώνει τον bootloader σε πολλές συσκευές της HTC και της Motorola"