Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2015

PhotoMath: Το ήξερες ότι η κάμερα του κινητού σου λύνει και μαθηματικές εξισώσεις;


Με τη μεγάλη ανάπτυξη της Augmented και της Virtual Rality τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια, είδαμε ότι η κάμερα ενός κινητού σε συνδυασμό με τον κατάλληλο κώδικα, μπορεί να κάνει τρελά πράγματα. Υπάρχουν εφαρμογές που μεταφράζουν ζωντανά κείμενα και άλλες που εμφανίζουν ολόκληρα 3D παιχνίδια σε ένα κομμάτι χαρτί, φυσικό και επόμενο λοιπόν είναι να υπάρχουν και εφαρμογές που μας λύνουν ασκήσεις μαθηματικών!

Το PhotoMath είναι στην ουσία ένα προηγμένο κομπιουτεράκι, στο οποίο αντί να πληκτρολογούμε τις πράξεις για να μας δώσει το αποτέλεσμα, τις φωτογραφίζουμε. Σε αντίθεση με τις κοινές αριθμομηχανές όμως και πέρα από το γεγονός ότι μπορεί να λύσει πολύπλοκες εξισώσεις, το PhotoMath αναλύει επίσης βήμα προς βήμα και τη μεθοδολογία, δίνοντάς μας να καταλάβουμε το σωστό τρόπο επίλυσης.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό βοήθημα για το μαθητή, αλλά και για το γονέα που θέλει να τσεκάρει εύκολα και γρήγορα αν ο κανακάρης του έλυσε σωστά τις ασκήσεις στο σπίτι. Και για όσους σκέφτονται πονηρά, ναι το PhotoMath είναι ένα τρομερό σκονάκι, αλλά πρέπει να έχετε κατά νου ότι τις ασκήσεις τις κάνουμε για να εκπαιδεύσουμε το μυαλό μας και όχι για τους βαθμούς. Κοινώς η ευρεία χρήση της εφαρμογής θα σε αφήσει ξύλο απελέκητο.

Θα το βρείτε δωρεάν στο Play Store.

5 στο: "PhotoMath: Το ήξερες ότι η κάμερα του κινητού σου λύνει και μαθηματικές εξισώσεις;"