YouTube Kids: Η νέα βίντεο εφαρμογή της Google με αποκλειστικό περιεχόμενο για παιδιά


Όπως εμείς αρεσκόμαστε στο να χαζεύουμε βιντεάκια στο YouTube, έτσι και τα παιδιά μας έχουν ακριβώς την ίδια ανάγκη. Gymkhana εμείς; Πέπα το γουρουνάκι τα μικρά! Η Google το γνωρίζει αυτό και έτσι δημιούργησε το YouTube Kids, την εφαρμογή που έχει αποκλειστικά περιεχόμενο για παιδιά και μας κάνει να αισθανόμαστε ασφαλείς κάθε φορά που δίνουμε το tablet στα χέρια τους.

Το YouTube Kids χρησιμοποιεί την ίδια βάση δεδομένων με το YouTube, με τη διαφορά ότι περιλαμβάνει τα βίντεο που αφορούν τα παιδιά και τα ξεχωρίζει σε τέσσερις κατηγορίες (Βίντεο, Μουσική, Εκμάθηση και Περιήγηση). Λειτουργεί σχεδόν με τον ίδιο τρόπο, καθώς μας προτείνει κανάλια για να ακολουθήσουμε και κρατάει το ιστορικό μας για να βρίσκουμε εύκολα αυτά που έχουμε δει, το καλύτερο χαρακτηριστικό του όμως είναι η αλληλεπίδραση με το παιδί. 

Σε αντίθεση με την κανονική εφαρμογή του YouTube, το Kids έχει ένα ωραίο splash screen με μουσική και χρώματα που εντυπώνεται στη μνήμη σου και έτσι τα παιδιά θα το αναγνωρίζουν αμέσως μετά από λίγο καιρό. Μέσα στο μενού παίζει συνεχώς μια πολύ ευχάριστη μουσικούλα και με κάθε άγγιγμα της οθόνης ακούγονται διάφοροι παιδικοί ήχοι, κάτι που θα ψαρώσει εύκολα τους μικρούς μπόμπιρες. Η εφαρμογή επίσης μπαίνει και βγαίνει εύκολα στο full screen δίνοντας στο παιδί τη δυνατότητα να αλλάζει βίντεο μόνο του, χωρίς να χρειάζεται τη βοήθειά μας, έτσι είναι τελείως αυτόνομο όταν το χρησιμοποιεί (καλό για τους γονείς αυτό).


Αν τέλος φοβάστε μη χαζέψει το παιδάκι σας από τις πολλές ώρες στο YouTube, η εφαρμογή διαθέτει και ένα χρονομετρητή με τον οποίο μπορούμε να ρυθμίσουμε πόση ώρα θα βλέπει, πριν κλείσει αυτόματα (και αρχίσουν τα κλάματα). Έτσι μπορούμε πλέον να δώσουμε άφοβα το tablet μας στα παιδιά, έχοντας το κεφάλι μας ήσυχο για το περιεχόμενο και την ώρα που θα απασχοληθεί.

θα το βρείτε δωρεάν στο Play Store, αλλά επειδή προς το παρόν δεν είναι διαθέσιμο στη χώρα μας, μπορείτε να το κατεβάσετε και από το APK Mirror.

Σχόλια

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter