Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2015

Paranoid Android: ''Η ανάπτυξη της ROM δε θα επηρεαστεί από τη συνεργασία μας με την OnePlus''


Πριν από λίγες μέρες η OnePlus μας ανακοίνωσε τη δημιουργία της Oxygen, μιας δικής της ROM η οποία θα της επιτρέψει να συνεχίσει τις τρελές πωλήσεις μετά το διαζύγιο με τη Cyanogen. Η ομάδα που επιλέχθηκε για την ανάπτυξή της είναι αυτή της Paranoid Android, η οποία έσπευσε με ανακοίνωση να μας καθησυχάσει ότι η ROM τους δε θα εγκαταλειφθεί.

Η ανακοίνωση λέει με λίγα λόγια ότι η συνεργασία της ομάδας με την OnePlus δε θα επηρεάσει το έργο που γίνεται στην Paranoid και ότι δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να παρατήσουν το project και όλους τους χρήστες που το χρησιμοποιούν. Όλα όμως εξαρτώνται από τις λεπτομέρειες της συμφωνίας, η οποία αν και δεν έχει γίνει γνωστή μπορεί να επηρεάσει τα δύο project θετικά ή και τελείως αρνητικά. Τι σημαίνει αυτό;

Υπάρχουν τρεις εκδοχές:

  1. Η Oxygen να είναι απλώς μία παραλλαγή της Paranoid και έτσι η ανάπτυξη της μίας να έχει άμεση σχέση με την άλλη, κάτι που θα ωφελήσει και τις δύο.
  2. Η συμφωνία να είναι απλώς η δημιουργία της ROM, τη συντήρηση της οποίας θα αναλάβει η OnePlus, κάτι που σημαίνει ότι η Oxygen θα έχει πρόβλημα ανάπτυξης στο μέλλον.
  3. Η ομάδα της Paranoid να έχει προσληφθεί κανονικά για τη δημιουργία και την υποστήριξη της Oxygen, κάτι που θα της αφήσει ελάχιστο χρόνο να ασχοληθεί με την Paranoid ROM.

Άσχετα με την κατάληξη πρόκειται για μία πολύ καλή κίνηση και από τους δύο, αφενός γιατί η OnePlus μας πείθει ότι βλέπει σοβαρά την ανάπτυξη της Oxygen και αφετέρου γιατί η ομάδα της Paranoid κάνει στην ουσία το όνειρό της πραγματικότητα, να πληρώνεται δηλαδή για το χόμπι της.

10 στο: "Paranoid Android: ''Η ανάπτυξη της ROM δε θα επηρεαστεί από τη συνεργασία μας με την OnePlus''"