Paranoid Android ROM: Έφτασαν τα πρώτα build με Android 5.0.2 Lollipop


Αν και το Android 5.0 είναι η μεγαλύτερη αναβάθμιση του αγαπημένου μας λειτουργικού συστήματος μέχρι σήμερα, τα προβλήματα και οι μεγάλες αλλαγές που φέρνει κάνουν τους κατασκευαστές συσκευών και custom ROM να το καθυστερούν. Μόλις πριν λίγο καιρό η CyanogenMod και η OmniROM έκαναν τις ανακοινώσεις τους σχετικά με τα δικά τους build και σήμερα άλλη μία μεγάλη ROM, η Paranoid, διέθεσε τα πρώτα πακέτα για επιλεγμένες συσκευές.

Όπως είναι φυσικό οι αλλαγές αυτή τη στιγμή δεν είναι μεγάλες σε σχέση με το επίσημο build της Google, αφού σιγά σιγά θα προστίθενται τα μοναδικά χαρακτηριστικά της ROM που αγαπήσαμε, με τις κυριότερες από αυτές να είναι:

  • κάποιες βελτιώσεις στις ειδοποιήσεις Heads Up, 
  • το γνωστό εκτεταμένο Power μενού,
  • ο χειρισμός της μουσικής από Volume πλήκτρα όταν η συσκευή είναι κλειδωμένη και
  • η νέα εφαρμογή θεμάτων της CyanogenMod.

Τα πακέτα που είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμα αφορούν το OnePlus One, to Oppo Find 7/7a, και πολλές Nexus συσκευές και μπορούμε να τα κατεβάσουμε άμεσα από την επίσημη σελίδα της ROM. Είναι καλό να βλέπουμε ότι οι άνθρωποι που ασχολούνται μαζί της δεν την παρατάνε (δωρεάν το κάνουν), δίνοντάς μας μία ακόμη επιλογή για να βελτιώσουμε τη συσκευή μας.

Σχόλια

  1. Λίγο απογοητευτικό πάντως τόσους μήνες μετά και ουσιαστικά να είναι aosp με τα θέματα της CM μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Chris στις ρυθμισεις της rom εκτος απο τον superuser εχει και την επιλογη ADB or APPS or ADB+APPS or DISABLED.Για την ασφαλεια μας το εχουμε συνεχως disabled?Οταν ομως ενωσουμε τη συσκευη με το pc με usb για καποια εργασια αυτο πρεπει να το αλλαξουμε σε ADB η οχι?Το εξηγεις αυτο?..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν υπάρχει θέμα ασφάλειας. Το ADB το ενεργοποιείς για να μπορείς να επέμβεις στη συσκευή μέσω υπολογιστή αν πάθει κάτι ας πούμε. Εγώ το έχω συνεχώς ενεργοποιημένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραια καταλαβα.Βλεπω επειδή κι εγω το εχω ενεργοποιησει,βγαζει προειδοποιηση ασφαλειας η rom πλεον σε κάθε ενεργοποιηση.Κατι ακομη.Μετα καθε update zip η recovery [ 6.57.8 philz touch ] μου βγαζει ενα bug και το notification λεει sent to phil........Προσπαθησα αλλα εχει κλεισει τα sms στο xda.Υπαρχει αλλος τροπος να το στειλω για να κανει διορθωση chris?Μηπως ξερεις?ευχαριστω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Chris συμβαινει το εξης περιεργο και θελω τη γνωμη σου.Οσο καιρο ειχα root access ειχα μεγαλο προβλημα OTA updates και η recovery εστελνε προειδοποιησεις λαθους στα updates(εχθες πηρα error7!!) αλλα διορθωθηκε.Εχθες πηρα μια συγκεντρωτικη ενημερωση 256 mb και χαθηκε παλι ο SU του chain fire!.Τωρα ομως παιρνω παλι κανονικα OTA updates.Kατεβασα το busybox checker και δειχνει:Busybox available=YES / SU acces given=NO / SU available=YES ....Τι συμβαινει??Οτι η συσκευη ειναι root αλλα δεν δινει permissions κι αν απλα τον κατεβασω απο το play store εχω ξανα access???Σε αυτη τη Rom συνεργαζονται η cyanogenmod,η omni,μερος της samsung &κινεζοι.Το οτι η συσκευη δεν αναγνωριζει την SD δεν ειναι καποιο Bug,απλα οι κινεζοι βλεπουμε σε καθε νεα ROM και νεα συσκευη εχουν αυτο το συστημα ενιαιου χωρου διχως SD (π.χ ZTE Vec4G κ.λ.π).Καταλαβαινω κι απο συζητησεις στο xda δεν θελουν το root σε αυτη τη Rom κι ολοι εχουν τετοιο προβλημα.Οποτε να το αφησω ετσι να εχω recovery (και busybox) διχως root access??Μπορει αυτο να μου δημιουργησει προβλημα chris η οχι??(στις νεες συσκευες τετοιου τυπου μαλλον υπαρχει καποια "εικονικη" SD γι αυτο βλεπω κι ενω εχω internal 16Gb να μου δειχνει 19.5Gb αδειου χωρου) ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όταν κάνεις root εγκαθίσταται στη συσκευή σου το su και η εφαρμογη. Όταν κάνεις αναβάθμιση, η εφαρμογή απλά διαγράφεται γιατί δεν περιλαμβάνεται στη ROM.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γεια σας. Υπάρχει κάπου να μπορώ να βάλω τη lollipop σε Xperia S?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κρητικάααατσι15 Φεβρουαρίου, 2015 12:36

    Καλησπέρα Χρήστο!!!
    Τη βοήθεια σου..
    Έφεραν στην βαπτιστίρα μου ενα f&u ETB7514 4.2.2 με 512ram.
    Οπως καταλαβαίνεις ΣΕΡΝΕΤΕ και η μικρή ειναι μέσα στη στεναχώρια...
    Με ποιό εργαλείο μπορω να κάνω root για να περασω μια custom Rom (και αν μπορεις να μου πείς ποια rom) ωστε να ελαφρίνει λίγο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εδώ θα τα βρεις ολα: http://forum.xda-developers.com/xperia-s/s-development

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γεια σου φίλε.

    Root θα κάνεις πιθανότατα με το KingoRoot αλλά δύσκολα θα βρεις ROM. Προτείνω να βάλεις τον Nova launcher, να απενεργοποιήσεις όσες εφαρμογές δε χρειάζονται και να ρυθμίσεις το Greenify να παγώνει τις υπόλοιπες. Μπορείς επίσης να πας στις ρυθμίσεις για προγραμματιστές και η βάλεις τις διεργασίες παρασκηνίου στο μηδέν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κρητικάααατσι15 Φεβρουαρίου, 2015 12:59

    Για να λές "δύσκολα θα βρεις ROM" ειδικά εσύ πάει να πει οτι είναι χλωμό έως αδύνατον....
    Συνεπώς θα κάνω αυτά που είπες μπας και....
    Αν κολλήσω κάπου πάνω σε αυτά που λες να κάνω, θα μου επιτρέψεις να σε ξαναενοχλήσω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. H nAOSP μου φαίνεται πιο ολοκληρωμένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter