Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2015

Εγκαταστήστε το Smart Unlock του Lollipop και σε συσκευές με Android 4.0+


Ένα από τα πιο ωραία χαρακτηριστικά του Android 5.0 είναι το Smart Unlock, μία υπηρεσία η οποία μας επιτρέπει να ξεκλειδώσουμε αυτόματα τη συσκευή μας, συνδέοντας μία Bluetooth συσκευή και όχι μόνο. Επειδή όμως μπορεί να αργήσουμε να λάβουμε την αναβάθμιση, δημιουργήθηκε για εμάς η εφαρμογή Smart Unlock η οποία φέρνει το εν λόγω χαρακτηριστικό σε συσκευές με Android 4.0+.

Με το Smart Unlock λοιπόν μπορούμε να έχουμε πάντα κλειδωμένη τη συσκευή μας, εκτός και αν αυτή βρίσκεται μαζί μας ή σε ένα προστατευμένο μέρος. Ορίζουμε μέσω της εφαρμογής μία "έμπιστη" συσκευή Bluetooth, όπως για παράδειγμα το ακουστικό μας και έτσι αν το κινητό μας απομακρυνθεί από αυτό, άρα και από εμάς, να κλειδώσει αυτόματα τη lockscreen. Το ίδιο μπορεί να γίνει ορίζοντας μία συγκεκριμένη τοποθεσία, ας πούμε το σπίτι μας, όπου δε θα χρειάζεται να βάζουμε συνεχώς το μοτίβο ή το PIN για να ανοίξουμε τη συσκευή.

Οι ευκολίες δε σταματούν εκεί καθώς μας δίνεται η δυνατότητα να κάνουμε το ίδιο πράγμα όταν συνδεόμαστε σε ένα συγκεκριμένο δίκτυο WiFi ή σκανάροντας μία ετικέτα NFC. Χρησιμοποιώντας λοιπόν όλα τα παραπάνω συνδυαστικά, είμαστε σίγουροι ότι η συσκευή μας θα κλειδώνει αυτόματα αν απομακρυνθεί από εμάς ή το χώρο μας, προστατεύοντας τα προσωπικά μας δεδομένα.

Το Smart Unlock λειτουργεί σε συσκευές με Android 4.0+, χωρίς την προϋπόθεση root και διατίθεται δωρεάν στο Play Store, δυστυχώς όμως μετά από επτά ημέρες θα χρειαστεί να την αγοράσουμε με ένα μικρό αντίτιμο, καθώς λήγει η δοκιμαστική περίοδος. Υπάρχει πάντως και μία δωρεάν έκδοση για τους χρήστες του XDA-Developers.

21 στο: "Εγκαταστήστε το Smart Unlock του Lollipop και σε συσκευές με Android 4.0+"