Project Ara: Ξεκινάει η πιλοτική διάθεση του πρώτου συναρμολογούμενου τηλεφώνου μέσα στο 2015


Νέες πληροφορίες σχετικά με την πορεία του Project Ara μας έδωσε σήμερα η Google. Το πρώτο συναρμολογούμενο τηλέφωνο που πιθανότατα θα αλλάξει ξανά την ιστορία στα smartphone, είναι πολύ πιο κοντά από όσο νομίζουμε, καθώς μέσα στο 2015 θα αρχίσει πιλοτικά να διατίθεται στην αγορά του Πουέρτο Ρίκο.

Σύμφωνα με τη Google η περιοχή αυτή διαθέτει όλα τα κατάλληλα στοιχεία για να γίνει σωστή έρευνα γύρω από το προϊόν, με σκοπό να τελειοποιηθεί και να διατεθεί παγκοσμίως. Αίσθηση πάντως προκαλεί το νέο σποτάκι του project, το οποίο όχι μας δείχνει τα πρώτα εξαρτήματα της συσκευής, αλλά μας κάνει να τρέχουν τα σάλια!


Στο βίντεο βλέπουμε πόσο εύκολο είναι να αλλάξεις την κάμερα της συσκευής με μία καλύτερη, να κουμπώσεις ένα άλλο ηχείο ή να προσθέσεις μια δεύτερη μπαταρία, ενώ στο τέλος η Google μας... χτυπάει εκεί που πονάει, δείχνοντας πόσο εύκολο είναι να αλλάξεις μια σπασμένη οθόνη!

Πραγματικά οι δυνατότητες είναι απεριόριστες και μας κάνουν να θέλουμε ένα εδώ και τώρα!

Σχόλια

  1. Οπως ειπες και συ, μας τρεχουν τα σαλια. Να δουμε και απο ποια τιμη θα ξεκιναει το ολο θεμα. Εχω την εντυπωση οτι η αγορα των διαφορων modules θα βγαινει πολυ πιο ψηλα σε συγκριση με ενα κανονικο τηλεφωνο. Ελπιζω να διαψευστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προσπαθω να μπω στα chatradio για νακουσω εκπομπες και ομιλιες αλλα δεν μπορω, παταω στο adobe flash player, αλλα μου ζηταει το flash player 11.1,αλλα η συσκευη λεει οτι δεν το υποστηριζει τι αλλο να κανω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δοκίμασε αυτό που είναι νεότερο: http://www.doctorandroid.gr/2014/05/flash-player-android-44-kitkat.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ Κώστα πάλι πιστεύω ότι θα κυκλοφορήσουν τόσα κινέζικα module που θα γεμίσει η αγορά. Όπως γίνεται σήμερα περίπου με τα Android smartphone που ρίχνουν τις τιμές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κι αυτό με τα κινέζικα modules θα είναι θετικό; Μην έχουμε μπλε οθόνες και στα κινητά μας...
    Μ αρέσει πολύ η ιδέα, ποιός δεν θα ήθελε ένα κινητό κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του, αλλά πιστεύω πως η Google πρέπει να το προσέξει πολύ αυτό με τα modules. Ανετα μια καλή ιδέα σαν αυτή μπορεί να καταστραφεί αν ο κάθε τυχαίος βγάζει modules χωρίς να ελέγχεται αν λειτουργεί σε "αρμονία" με το λειτουργικό και τα υπόλοιπα modules.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ θετικό το βρίσκω για τον ανταγωνισμό κυρίως. Αν για παράδειγμα θα θέλεις να αγοράσεις ηχείο θα υπάρχει το κινέζικο με 20 ευρώ, αλλά και το JBL των 80 ευρώ. Πιστεύω ότι θα υπάρχει και μια μεγάλη γκάμα στο ενδιάμεσο για όλα τα γούστα.

    Θα μπορείς να φτιάξεις μια συσκευή από 150 ευρώ για παράδειγμα, μέχρι και 800 ανάλογα με τα module που θα διαλέξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εντάξει δεν νομίζω η Google στην επίσημη λίστα των modules να έχει μόνο τα κορυφαία, θα έχει και μικρής και μεσαίας κατηγορίας. Το κατάλαβα ότι το είπες περισσότερο για τις τιμές, αλλά λίγο είμαι καχύποπτος από άποψη συμβατότητας. Ότι και να λέμε πάντως το Πουέρτο Ρίκο θα μας δείξει την πορεία του project... Μακάρι να είναι θετικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα! Ήθελα να ρωτήσω, τι κάνω αν δεν έχω το browserproviderproxy.apk ? Ανοίγω τον es file explorer αλλά δεν υπάρχει το browserproviderproxy.apk.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν το κάνεις για το Flash Player γιατί δε δοκιμάζεις αυτό καλύτερα; http://www.doctorandroid.gr/2014/05/flash-player-android-44-kitkat.html


    Ούτως ο Android browser είναι ένα νεκρό project πλέον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter