Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2015

Facebook Lite: Η νέα ελαφριά εφαρμογή του Facebook για Android συσκευές με περιορισμένο χώρο


Το Facebook διαθέτει μία από τις χειρότερες εφαρμογές στο Android, καθώς εκτός από τα υπερβολικά πολλά δικαιώματα που ζητάει, είναι βαριά και καταναλώνει πολλή ενέργεια. Φυσικό και επόμενο είναι λοιπόν να σέρνεται σε συσκευές με πολύ χαμηλά χαρακτηριστικά και έτσι η εταιρία προχώρησε στη δημιουργία μίας "Lite" έκδοσης.

Από τα 27ΜΒ που χρειάζεται η βασική εφαρμογή για να εγκατασταθεί στη συσκευή μας, η Lite έκδοση "ζυγίζει" μόνο 252KB και όπως φαντάζεστε έχει τα ανάλογα αποτελέσματα σε ταχύτητα. Διαθέτει όλες τις βασικές καρτέλες, όπως τον "Τοίχο", τα "Εισερχόμενα" και τις "Ειδοποιήσεις", ενώ μπορούμε να κάνουμε κανονικά τα "Like" μας και να σχολιάσουμε στα post φίλων μας. Η μεγάλη διαφορά που κάνει την εφαρμογή πανάλαφρη, είναι η έλλειψη animation, κάτι που θα μας κακοφανεί ίσως στην αρχή, αλλά θα το συνηθίσουμε στην πορεία.

Δημιουργήθηκε κυρίως για αγορές της Αφρικής και της Νοτιοανατολικής Ασίας, όπου κυκλοφορούν συσκευές με μικρό χώρο αποθήκευσης, αυτό δε σημαίνει όμως ότι δεν μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε και εμείς για τον ίδιο σκοπό. Μπορούμε φυσικά να τη βρούμε στο Play Store αλλά θα την κατεβάσουμε από το APK Mirror, καθώς δεν είναι διαθέσιμη στη χώρα μας.

3 στο: "Facebook Lite: Η νέα ελαφριά εφαρμογή του Facebook για Android συσκευές με περιορισμένο χώρο"