Τρίτη, 6 Ιανουαρίου 2015

Έφτασαν οι πρώτες τηλεοράσεις με Android TV από Sony, Sharp και Philips


Η Google προσπαθεί να μας πείσει ότι το Android ταιριάζει σε όλες τις οθόνες μας και όπως το 2014 ήταν η χρονιά που γνωρίσαμε το Android Wear, το 2015 θα είναι αυτή που θα μάθουμε από κοντά τι εστί Android TV.

Οι πρώτες εταιρίες που πιστεύουν στο όλο εγχείρημα είναι η Sony, η Sharp και η Philips, οι οποίες παρουσίασαν ήδη τις πρώτες τους τηλεοράσεις, σε πολλές διαστάσεις και αναλύσεις οθόνης, που θα κυκλοφορήσουν μέσα στο 2015 και είναι κάτι περισσότερο από σίγουρο ότι θα τις δούμε στην Ελλάδα. Σε αυτές δε συμμετέχουν οι μεγάλοι παίχτες Samsung και LG, οι οποίες διαθέτουν τις δικές τους εναλλακτικές, με το Tizen και το WebOS αντίστοιχα όμως να μην είναι τόσο έτοιμα όσο το Android κυρίως λόγω πληθώρας εφαρμογών.

Από τη μεριά των επεξεργαστών τώρα όλες οι γνωστές εταιρίες είναι εδώ (Qualcomm, Intel, Nvidia) με τη Mediatek να έχει ήδη έτοιμο τον MT5595, τον πρώτο τετραπύρηνο επεξεργαστή για 4K smart τηλεοράσεις, ο οποίος είναι ήδη εγκατεστημένος στα νέα μοντέλα Bravia της Sony. Πάντως αν δε θέλετε να αλλάξετε τηλεόραση, υπάρχει πάντα το Nexus Player και το Razer Forge TV.


26 στο: "Έφτασαν οι πρώτες τηλεοράσεις με Android TV από Sony, Sharp και Philips"