Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου 2014

ViaOpta Daily: Η εφαρμογή που βοηθάει την καθημερινότητα ανθρώπων με περιορισμένη όραση


Άσχετα αν χρησιμοποιούμε το κινητό τηλέφωνο κυρίως για την επικοινωνία και την ψυχαγωγία μας, αυτό μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα πράγματα που ίσως δε μας έχουν περάσει από το μυαλό. Τι θα λέγατε αν μία εφαρμογή μπορούσε να λύσει καθημερινά προβλήματα ατόμων με τύφλωση ή περιορισμένη όραση; Οι άνθρωποι της φαρμακευτικής εταιρίας Novartis είχαν την ίδια απορία και έτσι αποφάσισαν να δημιουργήσουν το ViaOpta Daily.

Πρόκειται για μία πειραματική εφαρμογή η οποία μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής ανθρώπων με χαμηλή όραση, χρησιμοποιώντας κυρίως την κάμερα του τηλεφώνου τους. Ανάμεσα στις λειτουργίες που διαθέτει μπορεί να αναγνωρίζει χρώματα και χρήματα, μας λέει δηλαδή αν μας έχουν δώσει σωστά τα ρέστα, λειτουργεί ως μεγεθυντικός φακός, ενώ μας λέει και τον καιρό και όλα αυτά με απαγγελία σε επτά γλώσσες (όχι ελληνικά). Βασικά πράγματα αλλά ιδιαίτερα βοηθητικά για κάποιον που έχει πρόβλημα.


Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν στο Play Store και ξέρουμε ότι μία μικρή μειοψηφία θα την κατεβάσει, αλλά την αναφέρουμε κυρίως για να δείξουμε ότι ακόμη δε γνωρίζουμε τις πλήρεις δυνατότητες των smartphone μας και τις ανακαλύπτουμε καθημερινά.

0 στο: "ViaOpta Daily: Η εφαρμογή που βοηθάει την καθημερινότητα ανθρώπων με περιορισμένη όραση"