Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2014

Απενεργοποιήστε την οθόνη με μια κίνηση με τη βοήθεια του Tasker!


Το Android ως γνωστόν είναι ένα πάρα πολύ παραμετροποιήσιμο λειτουργικό σύστημα, τόσο πολύ που μπορεί να γίνει στην κυριολεξία αγνώριστο. Το κακό όμως είναι ότι τα περισσότερα hack που βγαίνουν κατά καιρούς προϋποθέτουν να έχουμε κάνει root στη συσκευή μας, κάτι που για πολλούς είναι αδιαπραγμάτευτο. 

Πρόσφατα ένας φίλος ανακάλυψε ένα πολύ ωραίο mod, με το οποίο μπορούμε να απενεργοποιήσουμε την οθόνη μας με μία κίνηση και χωρίς να πατήσουμε το πλήκτρο Power, που κινδυνεύει να χαλάσει από την πολλή χρήση. Η "μαγκιά" όμως είναι ότι το mod αυτό όχι απλά είναι άγνωστο στους περισσότερους, αλλά δεν έχει κανένα αρνητικό για τη συσκευή και τη χρήση της, παρά μόνο θετικά. Αυτό γιατί:

  1. Δε χρειάζεται να κάνεις root για να το χρησιμοποιήσεις.
  2. Δεν ενεργοποιείς διεργασίες στον πυρήνα οι οποίες ξοδεύουν άσκοπα την μπαταρία (όπως το double tap to wake / lock).
  3. Δίνει νέα χρήση σε ένα ούτως ή άλλως άχρηστο πλήκτρο, αυτό του Google, όταν σέρνουμε το δάχτυλό μας από κάτω προς τα πάνω.

Η διαδικασία ενεργοποίησης περιγράφεται εξαιρετικά στο παρακάτω βίντεο και το μόνο που θα χρειαστεί είναι να έχουμε εγκαταστήσει το Tasker στη συσκευή μας. Σημειώστε επίσης ότι επειδή χρησιμοποιούμε το Tasker, μπορούμε να κάνουμε και άλλα πράγματα με το συγκεκριμένο πλήκτρο, όπως να ανοίξουμε εφαρμογές, να ενεργοποιήσουμε ρυθμίσεις και άλλα.


Thanks: Stefanos

17 στο: "Απενεργοποιήστε την οθόνη με μια κίνηση με τη βοήθεια του Tasker!"