Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2014

Rashr: Ο εύκολος τρόπος για να αλλάξουμε recovery και kernel με ασφάλεια


Όταν αποφασίζουμε να χακάρουμε την Android συσκευή μας, ο απώτερος σκοπός είναι φυσικά η βελτίωσή της και αυτό γίνεται κυρίως εγκαθιστώντας μία custom ROM ή έναν custom kernel. Για να προχωρήσουμε όμως στην εγκατάσταση το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να βρούμε τη σωστή recovery και δόξα τω Θεώ υπάρχουν πολλές εκεί έξω για να επιλέξουμε.

Το Rashr είναι μία εφαρμογή που θα κάνει εύκολη και ασφαλή την εγκατάσταση μίας custom recovery, ενώ παράλληλα θα μας απαλλάξει από τον πονοκέφαλο της έρευνας. καθώς διαθέτει πάνω από 3500 από αυτές. Στη λίστα του περιλαμβάνονται οι γνωστότερες όπως η CWM, η TWRP και η PhilzTouch, οπότε το μόνο που χρειάζεται είναι να έχουμε μία rooted υποστηριζόμενη συσκευή. Με τη βοήθειά του μπορούμε όχι μόνο να εγκαταστήσουμε μία custom recovery αλλά και να την αναβαθμίσουμε, ενώ αν θέλουμε να επιστρέψουμε στην εργοστασιακή, υπάρχει επιλογή για να κάνουμε και backup αλλά και μία online λίστα με stock recovery αρχεία.

Αν έχουμε επιλέξει την TWRP recovery για τη συσκευή μας, το Rashr περιλαμβάνει ένα ειδικό μενού με το οποίο μπορούμε να κάνουμε backup όλα τα σημαντικά partition της συσκευής μας, συμπεριλαμβανομένης της ROM και των εφαρμογών που έχουμε εγκαταστήσει, ενώ μπορούμε να κάνουμε και όλα τα wipe. Τέλος μας δίνει τη δυνατότητα να εγκαταστήσουμε τον kernel της επιλογής μας, αλλά θα πρέπει να τον κατεβάσουμε χειροκίνητα στην συσκευή μας, ενώ μπορούμε μέσα από την εφαρμογή να κάνουμε επανεκκίνηση σε recovery και bootloader / fastboot mode.

Πρόκειται λοιπόν για ένα πολύ βολικό εργαλείο το οποίο μας βοηθάει να κάνουμε τις χακιές μας χωρίς την παρουσία υπολογιστή, αλλά δυστυχώς θα πρέπει να το εγκαταστήσουμε για να δούμε αν η δική μας υποστηρίζεται. Θα το βρείτε δωρεάν στο Play Store.

8 στο: "Rashr: Ο εύκολος τρόπος για να αλλάξουμε recovery και kernel με ασφάλεια"