Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου 2014

[Quick Tip]: Ενεργοποιήστε την κρυφή λειτουργία ανάγνωσης στον Chrome για να διαβάζετε ευκολότερα σελίδες στο ίντερνετ


Υπάρχουν σελίδες στο ίντερνετ οι οποίες είναι τόσο περίπλοκες και τόσο βαριές που πολλές φορές είναι δύσκολο ακόμα και να τις ανοίξεις από την Android συσκευή σου. Η λειτουργία ανάγνωσης είναι κάτι που είδαμε για πρώτη φορά να κυκλοφορεί ευρέως μέσω του Firefox και εξυπηρετεί στο να απλοποιεί μία σελίδα κρύβοντας όλα τα περιττά και αφήνοντας μόνο αυτά που θέλουμε να διαβάσουμε.


Η λειτουργία αυτή εντοπίστηκε και στις πειραματικές ρυθμίσεις του Chrome στο Android και παρακάτω θα δούμε πώς να την ενεργοποιήσουμε:

  • Ανοίγουμε τον Chrome και στη μπάρα διευθύνσεων γράφουμε το εξής:

chrome://flags

  • Θα μας εμφανίσει ένα μενού με πειραματικές ρυθμίσεις όπου θα βρούμε την επιλογή "Εικονίδιο ενεργοποίησης γραμμής εργαλείων λειτουργίας ανάγνωσης".
  • Την ενεργοποιούμε και κάνουμε επανεκκίνηση στον Chrome.


Από εδώ και στο εξής όποτε μπαίνουμε σε μία σελίδα που υποστηρίζει τη λειτουργία ανάγνωσης, θα εμφανίζεται στη μπάρα του Chrome του εικονίδιο "A", το οποίο αν πατήσουμε θα μετατρέψει τη σελίδα σε μία πιο ευανάγνωστη έκδοση, κρύβοντας όλα τα περιττά.

Φυσικά δε χρειάζεται να πούμε ότι είναι μια πειραματική λειτουργία, οπότε ενδέχεται να αντιμετωπίσουμε προβλήματα, ενώ αξίζει να το ψάξουμε λίγο το συγκεκριμένο μενού γιατί περιέχει και άλλες ενδιαφέρουσες κρυφές λειτουργίες.

34 στο: "[Quick Tip]: Ενεργοποιήστε την κρυφή λειτουργία ανάγνωσης στον Chrome για να διαβάζετε ευκολότερα σελίδες στο ίντερνετ"