Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2014

Godus: Γίνε Θεός και βοήθησε την πρόοδο του λαού σου σε ένα όμορφο, χαλαρό και διασκεδαστικό παιχνίδι


Ένα από τα πολύ βαθιά ερωτήματα που έχουμε ως άνθρωποι είναι το "πώς είναι άραγε να είσαι Θεός;", σωστά; Η μεγάλη πλειοψηφία όταν ήμαστε μικροί βασανίζαμε τα μυρμήγκια στο πάρκο κλείνοντάς τους τις τρύπες ή σαμποτάροντας την πορεία τους, για να δούμε πώς θα αντιδράσουν. Πλέον αυτό μπορούμε να το κάνουμε σε ανθρώπους, από την άνεση του καναπέ μας με το Godus, ένα παιχνίδι όπου εμείς αποφασίζουμε την τύχη της ανθρωπότητας.

Το Godus είναι ένα παιχνίδι στο στυλ του Black & White, του πρώτου "Play God" παιχνιδιού που υπήρξε ποτέ και σκοπός μας είναι να οδηγήσουμε την ανθρωπότητα είτε στη δημιουργία, την πρόοδο και την εξέλιξη, είτε στην ολική καταστροφή. Ξεκινάμε με δυο - τρεις νοματαίους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και πασχίζουν να βρουν έναν τόπο για να εγκατασταθούν και ο ρόλος μας είναι να τους βοηθήσουμε να φτάσουν σε αυτόν, πλάθοντας το έδαφος όπως μας αρέσει. Μπορούμε να γκρεμίσουμε βουνά, να διαλύσουμε δάση να φτιάξουμε ποτάμια και άλλα πολλά με ένα μόνο άγγιγμα.


Απώτερος σκοπός μας είναι φυσικά η εξέλιξη της ανθρωπότητας, κάτι που γίνεται ανακαλύπτοντας κάρτες όσο προχωράμε στο παιχνίδι. Κάθε κάρτα ενεργοποιεί νέες δυνατότητες για τους υπηκόους μας, όπως για παράδειγμα τη δυνατότητα να φτιαχτούν καλύτερα σπίτια, να δημιουργούν χωράφια ή να ταξιδεύουν. Οι κάρτες αυτές είναι πάρα πολλές οπότε έχουμε πολλά να ανακαλύψουμε.

Είναι λοιπόν ένα χαλαρό παιχνίδι το οποίο κρύβει συνεχόμενες εκπλήξεις όσο το παίζεις. Όλα αυτά σε έναν όμορφο χρωματιστό κόσμο που είναι ευχάριστος για να περνάς την ώρα σου και να βγάζεις το Θεό από μέσα σου είτε με καλό, είτε με κακό σκοπό.

Θα το βρείτε δωρεάν στο Play Store.

0 στο: "Godus: Γίνε Θεός και βοήθησε την πρόοδο του λαού σου σε ένα όμορφο, χαλαρό και διασκεδαστικό παιχνίδι"