Παρασκευή, 26 Δεκεμβρίου 2014

Η ομάδα του FreeXperia Project φέρνει το Android 5.0 σε 12 Sony Xperia συσκευές


H ομάδα του FreeXperia Project που είναι υπεύθυνη τα τελευταία χρόνια για την ύπαρξη της CyanogenMod στις Xperia συσκευές, έκανε το Χριστουγεννιάτικο θαύμα της και μας φέρνει το Android 5.0 σε 12 από τα πιο πετυχημένα μοντέλα της Sony των δύο τελευταίων ετών.

Σε συνδυασμό με τα πρόσφατα AOSP build της ίδιας της Sony, με την οποία συνεργάζεται πλέον το team, κατάφεραν να δημιουργήσουν τις πρώτες  λειτουργικές nightly εκδόσεις για τις συσκευές:

  • Xperia Z Ultra
  • Xperia Z1 & Z1 compact
  • Xperia Z2 & Z2 tablet
  • Xperia Z3, Z3 compact & Z3 tablet compact
  • Xperia T2 Ultra, T3, M2 & E3


Οι ROM όπως λένε στο επίσημο blog τους είναι  σε πολύ καλό επίπεδο, με μοναδικό πρόβλημα να παρατηρείται προς το παρόν στην κάμερα του Xperia E3 το οποίο πετάει με το νέο build! Σύντομα οι ROM θα είναι διαθέσιμες στην ειδική σελίδα που έχει δημιουργηθεί στο blog τους, ή οποία περιλαμβάνει τον κώδικα, την τελευταία επίσημη ενημέρωση, την τελευταία CyanogenMod και το πιο πρόσφατο AOSP build για κάθε συσκευή.

Δεν ξεχνάμε επίσης ότι στη σελίδα του FreeXperia Project περιλαμβάνονται οδηγοί για το ξεκλείδωμα του bootloader, αλλά και για τη χρήση του Flashtool και έτσι έχουμε στην ουσία ένα μέρος για όλα όσα πρέπει να μας ενδιαφέρουν για τη συσκευή μας.

13 στο: "Η ομάδα του FreeXperia Project φέρνει το Android 5.0 σε 12 Sony Xperia συσκευές"