Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2014

Drivers' Network: Ο καλύτερος φίλος του Έλληνα οδηγού βρίσκεται στο smartphone του.


Οι δρόμοι στην Ελλάδα είναι ζούγκλα κυρίως γιατί δεν υπάρχει η στοιχειώδης ευγένεια μεταξύ των οδηγών και δεν περνάει εβδομάδα που δε θα μας εκνευρίσει κάτι κατά την οδήγηση. Όλο και κάποιος "έξυπνος" θα οδηγεί επικίνδυνα, άλλος θα έχει κλείσει το δρόμο με το παρκάρισμά του, ενώ δεν το συζητάμε αν κάποιος ατζαμής πέσει πάνω μας. Όλα αυτά τα προβλήματα όμως υπόσχεται να τα λύσει το Drivers' Network, μια εφαρμογή που μπορεί να γίνει ο καλύτερος φίλος του Έλληνα οδηγού!

Πρόκειται λοιπόν για μία υπηρεσία κομμένη και ραμμένη για να μας εξυπηρετήσει στο δρόμο, η οποία έχει δημιουργηθεί μάλιστα από μία ελληνική startup εταιρία. Θα χρειαστεί απλώς να κάνουμε login δηλώνοντας τον αριθμό κυκλοφορίας και το κινητό μας τηλέφωνο και είμαστε έτοιμοι να επικοινωνήσουμε ανώνυμα με άλλους οδηγούς στο δρόμο. Οι δυνατότητές της υπηρεσίας είναι πολύ συγκεκριμένες αλλά άκρως βοηθητικές καθώς μπορούμε:

  • να ειδοποιήσουμε κάποιον οδηγό ο οποίος έχει παρκάρει λανθασμένα, κάνοντας μια ανώνυμη αίτηση με τον αριθμό κυκλοφορίας του,
  • να συγκεντρώσουμε μάρτυρες για κάποιο ατύχημα συγκεντρώνοντας τους αριθμούς κυκλοφορίας των αυτοκινήτων γύρω μας,
  • να ανταλλάξουμε τα στοιχεία μας με κάθε οδηγό αποφεύγοντας την αναζήτηση χαρτιού σε περίπτωση ατυχήματος,
  • να ειδοποιήσουμε ή να ειδοποιηθούμε σε περίπτωση που χτυπάει ο συναγερμός του αυτοκινήτου μας,
  • να δηλώσουμε αν έχουμε προκαλέσει ζημιά σε σταθμευμένο όχημα, αντί για το κλασικό χαρτάκι στο παρμπρίζ και
  • άλλα πολλά!


Εκτός από όλα τα παραπάνω η εφαρμογή σύντομα θα μπορεί να μας δείξει και τα καλύτερα ή φθηνότερα κοντινά συνεργεία και πλυντήρια αυτοκινήτων, ενώ αν σκέφτεστε "έλα μωρέ και πόσοι θα το χρησιμοποιούν;", σας ενημερώνουμε ότι στους δύο πρώτους μήνες λειτουργίας του, έχει ήδη μία βάση 7.000 χρηστών και 200 συνεργαζόμενες επιχειρήσεις όπως ΚΤΕΟ, συνεργεία, πλυντήρια, βενζινάδικα και ασφαλιστικές εταιρίες. Αν τέλος δεν έχετε smartphone την κατοχή σας, δεν πειράζει καθώς η υπηρεσία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μέσω SMS!

Είναι πρωτότυπη σαν υπηρεσία, πολλά υποσχόμενη και μπορεί να προσφέρει διαφάνεια στις ασφαλιστικές εταιρίες αλλά και ανώνυμη επικοινωνία μεταξύ των οδηγών. Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν στο Play Store, ενώ περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην επίσημη σελίδα της.

Υ.Γ. Μας τα χάλασαν λίγο εκεί με το iPhone στην κεντρική σελίδα αλλά δεν πειράζει.

46 στο: "Drivers' Network: Ο καλύτερος φίλος του Έλληνα οδηγού βρίσκεται στο smartphone του."