Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2014

Ξεχάστε το Gmail, η Google ανακαλύπτει ξανά το email μέσα από το Inbox!


Όταν εμφανίστηκε για πρώτη φορά το Gmail στη ζωή μας καταλάβαμε επιτέλους πώς είναι να ζεις σε έναν κόσμο χωρίς spam. Λίγα χρόνια αργότερα, όταν ακούστηκε (αλλά δεν υλοποιήθηκε) η ιδέα του Google Wave μάθαμε πώς είναι να συνεργάζεσαι σε πραγματικό χρόνο μέσα σε μία πλατφόρμα email. Σήμερα η Google μας παρουσιάζει το Inbox, τη νέα της ιδέα για την εξέλιξη του email που πιθανότατα θα αντικαταστήσει το Gmail.

Ξεχάστε το χάος που επικρατούσε στο email σας μέχρι σήμερα, καθώς το Inbox θα βάλει την ημερήσια μας επικοινωνία στη σειρά και όχι μόνο. Αναλαμβάνει να μας ενημερώσει για τα σημαντικότερα ακριβώς τη στιγμή που χρειάζεται, μας ειδοποιεί για εργασίες που έχουμε να εκτελέσουμε και μας τακτοποιεί τα πάντα ακόμα και αν δεν έχουμε σκοπό να το κάνουμε μόνοι μας!

Πώς το πετυχαίνει αυτό; 

Με τα πέντε βασικά χαρακτηριστικά του:

Ομάδες. Οι κατηγορίες που γνωρίσαμε στο Gmail (Κοινωνικά, Προσφορές, Ενημερώσεις, Forum) έγιναν ακόμη περισσότερες και πλέον τα email μας χωρίζονται αυτόματα σε έξι μεγάλες. Έτσι είναι πιο εύκολο να διαγράψεις όλα αυτά τα σπαστικά newsletter στα οποία έχεις γραφτεί ή να αφήσεις απλά την κατηγορία να γεμίζει, χωρίς να ενοχλεί τα εισερχόμενά σου.

Υπενθυμίσεις. Μπορούμε να σημειώσουμε μικρά πράγματα που θέλουμε να θυμόμαστε μέσα στη μέρα όπως για παράδειγμα "Μην ξεχάσω πάλι να περάσω από το super market γιατί με έσκισε η Καλλίνα" και να τις έχουμε μόνιμα στο επάνω μέρος της εφαρμογής. Οι υπενθυμίσεις μπορούν να εμφανίζονται και τη στιγμή που τις θέλουμε, έτσι υπάρχει η δυνατότητα να σημειώσουμε τα ραντεβού με το γιατρό, τα σέρβις για τη μηχανή ή πότε λήγει η ασφάλειά της και να εμφανιστούν ακριβώς την ημέρα που θέλουμε να το θυμηθούμε!

Αναβολή. Δεν είναι όμως πάντα η κατάλληλη ώρα, έτσι μπορούμε να αναβάλουμε ένα email ή μία υπενθύμιση για αργότερα, που θα μπορούμε πλέον να ασχοληθούμε μαζί της με την ησυχία μας.

Καρφίτσωμα. Αν κάποιο μήνυμα όμως είναι ιδιαίτερα σημαντικό μπορούμε να το καρφιτσώσουμε και να το βρούμε σε μία νέα καρτέλα με τα απολύτως απαραίτητα.

Google Now και material design. Όλα τα παραπάνω δε θα μπορούσαν να είναι χρήσιμα αν δεν ήταν εύχρηστη η ίδια η εφαρμογή, έτσι η ομαδοποίηση γίνεται σε κάρτες a la Google Now που συνδυάζονται με ένα καθαρό γραφικό περιβάλλον σε material design. Στην πραγματικότητα όλα τα μηνύματά μας είναι χύμα στην κεντρική οθόνη, είναι όμως έξυπνα τοποθετημένα για να μπορούμε να έχουμε μία άμεση εικόνα, ακόμα και για τα συνημμένα που περιέχουν!

Φυσικά η υπηρεσία διαθέτει ενσωματωμένο το Hangouts αν την επισκεφτούμε μέσω browser, ενώ αυτό που προκαλεί τη μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι η "Διαγραφή" είναι καλά κρυμμένη στο UI. Αντ' αυτού έχουμε την "Ολοκλήρωση" που είναι στην ουσία η "Αρχειοθέτηση" του Gmail.

Δεν είναι λοιπόν μόνο ένας email client αλλά και ένα ημερολόγιο υπενθυμίσεων, μια κανονική ατζέντα δηλαδή από αυτές που χρησιμοποιούσαμε παλιά. Σας προειδοποιούμε ότι όσο περισσότερο το χρησιμοποιήσετε, τόσο δε θα μπορείτε να επιστρέψετε στο κλασικό Gmail κυρίως λόγω εμφάνισης και ευκολίας.


Θα το βρείτε:


Το καλύτερο σας το φυλάξαμε για το τέλος έτσι για να σας φτιάξουμε χαλάσουμε τη διάθεση: Προς το παρόν λειτουργεί μόνο με πρόσκληση!

20 στο: "Ξεχάστε το Gmail, η Google ανακαλύπτει ξανά το email μέσα από το Inbox!"