Baton: Η πρώτη υπηρεσία live συγχρονισμού εφαρμογών και δεδομένων μεταξύ συσκευών από τη Cyanogen


Όταν σκεφτόμαστε τη λέξη "Συγχρονισμός" στο Android, το μυαλό μας πάει απευθείας στον αυτόματο συγχρονισμό δεδομένων των Google εφαρμογών. Η εταιρία Nextbit και η Cyanogen είχαν την πολύ καλή ιδέα να επεκτείνουν αυτή την υπηρεσία σε όλες τις εφαρμογές, με αποτέλεσμα τη δημιουργία του Baton.

Το Baton πηγαίνει την εμπειρία του συγχρονισμού ένα βήμα παραπέρα, καθώς εκτός από το backup των εφαρμογών μας στο cloud, μας προσφέρει και ζωντανό συγχρονισμό δεδομένων σε οποιαδήποτε Android συσκευή διαθέτουμε. Αυτό σημαίνει ότι αν για παράδειγμα έχουμε ξεκινήσει ένα παιχνίδι στο smartphone μας, θα μπορούμε να το συνεχίσουμε άμεσα στο tablet ακριβώς από το ίδιο σημείο που το αφήσαμε.

Μέχρι στιγμής δε διαφέρει και πολύ από το Google Play Games αλλά το χαρακτηριστικό που κάνει τη διαφορά είναι η επιλογή "Pass" με το οποίο θα μπορούμε να στείλουμε μία ανοιχτή εφαρμογή (π.χ. τον browser ανοιγμένο σε συγκεκριμένη σελίδα) από τη μία συσκευή στην άλλη και να συνεχίσουμε τη δουλειά μας στη δεύτερη! Θα ξεχάσουμε δηλαδή για πάντα το backup και δε θα έχει σημασία σε ποια συσκευή ξεκινήσαμε τη δουλειά μας, αφού θα μπορούμε να μεταφερθούμε εύκολα σε άλλη.

Το Baton είναι σε κλειστή beta έκδοση αυτή τη στιγμή και είναι διαθέσιμο στα Nexus 5, Nexus 7 2012, Nexus 7 2013 και OnePlus One, με απαραίτητη προϋπόθεση να έχουμε εγκαταστήσει τη Cyanogen για να το χρησιμοποιήσουμε. Αν διαθέτετε δύο από τις αναφερόμενες συσκευές, κάντε την αίτηση και δοκιμάστε την υπηρεσία, η οποία θα διατεθεί επίσημα στο τέλος του έτους και μόνο στην εμπορική έκδοση της CyanogenMod!

Σχόλια

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter