Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2014

Baton: Η πρώτη υπηρεσία live συγχρονισμού εφαρμογών και δεδομένων μεταξύ συσκευών από τη Cyanogen


Όταν σκεφτόμαστε τη λέξη "Συγχρονισμός" στο Android, το μυαλό μας πάει απευθείας στον αυτόματο συγχρονισμό δεδομένων των Google εφαρμογών. Η εταιρία Nextbit και η Cyanogen είχαν την πολύ καλή ιδέα να επεκτείνουν αυτή την υπηρεσία σε όλες τις εφαρμογές, με αποτέλεσμα τη δημιουργία του Baton.

Το Baton πηγαίνει την εμπειρία του συγχρονισμού ένα βήμα παραπέρα, καθώς εκτός από το backup των εφαρμογών μας στο cloud, μας προσφέρει και ζωντανό συγχρονισμό δεδομένων σε οποιαδήποτε Android συσκευή διαθέτουμε. Αυτό σημαίνει ότι αν για παράδειγμα έχουμε ξεκινήσει ένα παιχνίδι στο smartphone μας, θα μπορούμε να το συνεχίσουμε άμεσα στο tablet ακριβώς από το ίδιο σημείο που το αφήσαμε.

Μέχρι στιγμής δε διαφέρει και πολύ από το Google Play Games αλλά το χαρακτηριστικό που κάνει τη διαφορά είναι η επιλογή "Pass" με το οποίο θα μπορούμε να στείλουμε μία ανοιχτή εφαρμογή (π.χ. τον browser ανοιγμένο σε συγκεκριμένη σελίδα) από τη μία συσκευή στην άλλη και να συνεχίσουμε τη δουλειά μας στη δεύτερη! Θα ξεχάσουμε δηλαδή για πάντα το backup και δε θα έχει σημασία σε ποια συσκευή ξεκινήσαμε τη δουλειά μας, αφού θα μπορούμε να μεταφερθούμε εύκολα σε άλλη.

Το Baton είναι σε κλειστή beta έκδοση αυτή τη στιγμή και είναι διαθέσιμο στα Nexus 5, Nexus 7 2012, Nexus 7 2013 και OnePlus One, με απαραίτητη προϋπόθεση να έχουμε εγκαταστήσει τη Cyanogen για να το χρησιμοποιήσουμε. Αν διαθέτετε δύο από τις αναφερόμενες συσκευές, κάντε την αίτηση και δοκιμάστε την υπηρεσία, η οποία θα διατεθεί επίσημα στο τέλος του έτους και μόνο στην εμπορική έκδοση της CyanogenMod!

0 στο: "Baton: Η πρώτη υπηρεσία live συγχρονισμού εφαρμογών και δεδομένων μεταξύ συσκευών από τη Cyanogen"