Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου 2014

Η Paranoid Android προσθέτει χαρακτηριστικά του material desing του Android L με τo 'Dynamic System Bars'


Στη νέα έκδοση του Android θα δούμε για πρώτη φορά το πολυσυζητημένο material design, μία νέα προσπάθεια για να γίνει το Android ομορφότερο και με πιο ενοποιημένο design. Μέρος αυτής της "επανάστασης" είναι και οι χρωματισμοί των status και navigation bar, οι οποίες θα λαμβάνουν το χρώμα της εκάστοτε εφαρμογής.

Οι... βιαστικοί προγραμματιστές της Paranoid Android, έκαναν και πάλι το θαύμα τους και στην έκδοση 4.6 Beta1 της ROM πρόσθεσαν το Dynamic System Bars, ένα χαρακτηριστικό που είναι ακριβώς αυτό που περιγράφουμε. Με τη βοήθειά του λοιπόν, η επάνω και η κάτω μπάρα της συσκευής μας θα είναι πλέον τελείως διάφανες, παίρνοντας το χρώμα της εφαρμογής που βρίσκεται στο προσκήνιο. Η νέα αυτή λειτουργία δεν είναι διαθέσιμη προς το παρόν σε όλες τις εφαρμογές, ενώ θα προσέξετε ότι σε μερικές περιπτώσεις οι χρωματισμοί είναι παρόμοιοι αλλά όχι ίδιοι.


Η λειτουργία είναι αρκετά πρώιμη και συνοδεύεται από τα ανάλογα bug, έτσι προτείνουμε να τη δοκιμάσετε αλλά όχι να την κρατήσετε προς το παρόν. Πάντως για άλλη μια φορά η Paranoid μας αποδεικνύει ότι δεν είναι μια συνηθισμένη ROM. Bravo!

16 στο: "Η Paranoid Android προσθέτει χαρακτηριστικά του material desing του Android L με τo 'Dynamic System Bars'"