Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014

Ψάχνετε για δωρεάν και offline πλοήγηση GPS στο Android; Δοκιμάστε το NavFree και δε θα χάσετε


Από τη στιγμή που εμφανίστηκε το Android και πραγματικά διέλυσε την αγορά των GPS συσκευών, καθώς δεν υπήρχε πλέον λόγος ύπαρξής στους, ψάχνουμε διαρκώς την καλύτερη λύση σε επίπεδο λογισμικού πλέον. Μπορεί να έχουμε στη διάθεσή μας το εξαιρετικό το Google Maps, αλλά αυτό που πραγματικά θέλουμε είναι μία δωρεάν εφαρμογή που λειτουργεί χωρίς σύνδεση στο ίντερνετ.

Το NavFree είναι μία τέτοιου είδους εφαρμογή η οποία είναι σαν την έξυπνη σήτα, τα κάνει όλα και συμφέρει δηλαδή. Χρησιμοποιεί ως βάση τους χάρτες του Open Street Map, μίας υπηρεσίας η οποία λειτουργεί υπό την άδεια Creative Commons, μίας από τις πιο ελεύθερες άδειες που κυκλοφορούν για λογισμικό. Πάνω σε αυτό η ομάδα του NavFree έχτισε την υπηρεσία πλοήγησης, η οποία διαθέτει τα εξής χρήσιμα χαρακτηριστικά:

  • Πλήρες σύστημα πλοήγησης με φωνή,
  • όμορφους χάρτες υψηλής ευκρίνειας,
  • γρήγορο υπολογισμό διαδρομής με αυτόματο επαναυπολογισμό αν χάσουμε το δρόμο μας,
  • λειτουργία βαδίσματος όταν περπατάμε,
  • αναζήτηση διεύθυνσης με ή χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο.
  • σημεία ενδιαφέροντος με τη βοήθεια του Foursquare...

...και όλα αυτά (εκτός του Foursquare) χωρίς την προϋπόθεση σύνδεσης στο ίντερνετ!


Μπορεί να διατίθεται δωρεάν αλλά υπάρχουν και κάποιες υπηρεσίες οι οποίες είναι επί πληρωμή και περιλαμβάνουν ενημερώσεις κυκλοφορίας, φωνές επωνύμων, κάμερες ασφαλείας στο δρόμο, ενσωματωμένο Google street view και πολλά ακόμα.

Είναι λοιπόν σχετικά πλήρες, είναι δωρεάν και είναι ίσως η καλύτερη λύση για οικονομία, ειδικά αν κάνουμε ένα ταξίδι στο εξωτερικό και χρειαζόμαστε χάρτη. Οι χάρτες του Open Street Map έχουν τα λαθάκια τους αλλά μπορούμε να κάνουμε login στην επίσημη σελίδα τους και να τα διορθώσουμε, βοηθώντας την υπηρεσία να εξελιχθεί.

Θα το βρείτε όπως είπαμε δωρεάν στο Play Store.

13 στο: "Ψάχνετε για δωρεάν και offline πλοήγηση GPS στο Android; Δοκιμάστε το NavFree και δε θα χάσετε"