Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου 2014

Η Meizu επανέρχεται δυναμικά μετά το εξαιρετικό MX3, με το οκταπύρηνο MX4 και το InWatch


Η Meizu είναι μία από τις σχετικά άγνωστες κινέζικες εταιρίες στο ελληνικό κοινό, η οποία όμως κατασκευάζει πάρα πολύ ποιοτικές συσκευές, ακόμη καλύτερες και από τη γνωστή Xiaomi. Το μεγάλο μπαμ το έκανε ουσιαστικά με το MX3 ένα smartphone που συνδυάζει design, σοβαρό hardware και τρομερή ποιότητα κατασκευής, κάτι που θέλει να βελτιώσει με το νέο MX4.

Meizu MX4

  • Επεξεργαστής: Οκταπύρηνος MediaTek MT6595 2.2GHz A17 & 1.7GHz A7
  • GPU: PowerVR H6200MP4
  • Μνήμη: 2GB RAM - 16 / 32 / 64GB αποθήκευση
  • Οθόνη: IPS LCD 5.36" @ 1152 x 1920p (418ppi)
  • Κάμερα: Πίσω 20.7MP Sony Exmor (HDR), μπροστά 2MP 
  • Συνδεσιμότητα: 4G, WiFiac, Bluetooth 4.0, GPS (Glonass), NFC, microUSB 2.0 (MHL, OTG)
  • Μπαταρία: 3100mAh
  • Διαστάσεις: 144 x 75.2 x 8.9mm - 147g
  • Λειτουργικό σύστημα: Android 4.4.4 KitKat (Flyme OS 4.0)


Η Meizu επιλέγει για το MX4 την ίδια συνταγή που έκανε το MX3 επιτυχία, με έναν διπλό τετραπύρηνο και όχι οκταπύρηνο επεξεργαστή, αφήνοντας τον Samsung Exynos του παλιού μοντέλου και πηγαίνοντας φέτος με τη Mediatek. Αυτό θεωρητικά εξοικονομεί μεγάλο μέρος της μπαταρίας καθώς το ένα από τα δύο chip έρχεται να βοηθήσει μόνο όταν χρειάζεται.

Η κάμερα παραμένει κατασκευής Sony και πιθανότατα είναι η ίδια με τα Xperia Z μοντέλα της τελευταίας, πράγμα που σημαίνει ότι οι φωτογραφίες θα είναι εξαιρετικές, ενώ όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά είναι αναμενόμενα μιας σωστης ναυαρχίδας. Θα κυκλοφορήσει με το FlymeOS 4.0 το οποίο είναι στην ουσία μία custom ROM του Android 4.4.4 που μοιάζει πολύ με το iOS αλλά έχει τρομερές ιδέες και ευκολίες στην καθημερινή χρήση. Αναβαθμίζεται τακτικά και περναέι σε επόμενες εκδόσεις, αρκεί να πούμε ότι το MX3 με Flyme 3.0 βρίσκεται ήδη στην έκδοση 4.4 του Android.

Meizu InWatch

Αυτό που κλέβει την παράσταση όμως είναι το InWatch μία συσκευή που μοιάζει περισσότερο με smartwatch αλλά λειτουργεί πιο πολύ ως fitness tracker, μετρώντας τα βήματά μας, τον ύπνο και δείχνοντας απλές ειδοποιήσεις. Δε χρειάζεται να σχολιάσουμε το πανέμορφο και minimal design του, αλλά αυτό που πρέπει να πούμε είναι ότι το InWatch διαθέτει μία μπαταρία η οποία δεν είναι επαναφορτιζόμενη και διαρκεί για τρεις με έξι μήνες συνεχούς λειτουργίας! Μετά το τέλος της θα πρέπει να την πετάξουμε και να την αντικαταστήσουμε.

Ο χρόνος θα δείξει αν είναι καλή ιδέα, πάντως το κόστος του θα είναι στα 65 δολάρια και πιθανότατα θα λειτουργεί μόνο με το MX4 παρέα. Για να τα αποκτήσουμε παρέα η Meizu μας ζητάει 325 δολάρια και είναι μια χαρά τιμή σε σχέση με τα μοντέλα που κυκλοφορούν σήμερα.


32 στο: "Η Meizu επανέρχεται δυναμικά μετά το εξαιρετικό MX3, με το οκταπύρηνο MX4 και το InWatch"