Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2014

Make them fall / jump: Δύο πανέξυπνα spin-off του Flappy bird


Η άνευ προηγουμένου παράνοια που έφερε το Flappy bird στις φορητές μας συσκευές, εκτός από το γεγονός ότι δημιούργησε ένα σωρό κλώνους στο Play Store, επιβεβαίωσε και τον κανόνα μας για τη δημιουργία ενός πετυχημένου παιχνιδιού, ο οποίος είναι: Όμορφη παρουσίαση, εύκολος χειρισμός, ρεαλιστικά physics. Από τότε πολλοί δημιουργοί κινούνται στις ίδιες κατευθυντήριες γραμμές με τα Make them fall / jump να αποτελούν δύο κατ' εξοχήν παιχνίδια αυτής της κατηγορίας.

Πρόκειται για δύο παιχνίδια που χρησιμοποιούν την ίδια ιδέα με διαφορετικό τρόπο και είναι εξίσου κολλητικά με το Flappy bird. Στο Make them jump καλούμαστε να βοηθήσουμε τον stickman να υπερπηδήσει τα εμπόδια που βρίσκει στο δρόμο του, πατώντας στην οθόνη κάθε φορά που θέλουμε να πηδήξει. Ποιος μπορεί όμως να το κάνει σε τέσσερις ή και έξι διαφορετικούς ταυτόχρονα; Η ίδια λογική και στο Make them fall όπου αυτή τη φορά ο stickman κινείται στον κάθετο άξονα και πρέπει να πηδήξει από τοίχο σε τοίχο.


Δεν είναι και το πιο πρωτότυπο παιχνίδι που έχουμε δει, άλλωστε ούτε και το Flappy bird ήταν πρωτότυπο, αλλά αν θέλετε να νιώσετε πως αισθάνεται κάποιος που έχει στραμπουλήξει τον εγκέφαλό του, είναι ιδανικά.

Δοκιμάστε τα και κρατήστε τα για μία στιγμή τρελής βαρεμάρας. Θα τα βρείτε δωρεάν στο Play Store:

2 στο: "Make them fall / jump: Δύο πανέξυπνα spin-off του Flappy bird"