Βρες εύκολα και κατέβασε το τελευταίο firmware για την Xperia συσκευή σου, με το XperiFirm


Κάθε φορά που μία εταιρία ανακοινώνει αναβαθμίσεις για τις συσκευές της, δημιουργείται μία ευχαρίστηση στους πελάτες της, η οποία όμως μπορεί να εξελιχθεί σε ανυπομονησία και απογοήτευση όσο καθυστερεί το update να φτάσει σε αυτούς. Φανταστείτε τις περιπτώσεις όπου η αναβάθμιση δε φτάνει ποτέ σε κάποιες συσκευές, των οποίων οι χρήστες κάνουν πλέον το παν για να μπορέσουν να αναβαθμιστούν.

Μία από αυτές τις εταιρίες είναι και η Sony η οποία έχει ίσως τα περισσότερα τέτοια κρούσματα, με τους ιδιοκτήτες Xperia συσκευών να παθαίνουν νευρικό κλονισμό όσο περιμένουν ένα update που δε θα έρθει ποτέ. Για να γλιτώσουμε λοιπόν τους γιατρούς και τα νοσοκομεία δημιουργήθηκε το XperiFirm, ένα εργαλείο που περιλαμβάνει όλα (;) τα επίσημα firmware συσκευών της Sony, τα οποία μπορούμε να κατεβάσουμε άμεσα και να εγκαταστήσουμε στη συσκευή μας.

Το XperiFirm ελέγχει αυτόματα αν υπάρχει νεότερη έκδοση από αυτή που έχουμε στη συσκευή μας και την κατεβάζει εύκολα και γρήγορα στον υπολογιστή μας. Τις διαχωρίζει σύμφωνα με το μοντέλο, την περιοχή που διατέθηκε και τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας ο οποίος το ανέλαβε, ενώ αναφέρεται και ο αριθμός έκδοσης ο οποίος είναι απαραίτητος για την περίπτωση που θέλουμε να κάνουμε root στη συσκευή μας αργότερα. Πώς θα εγκαταστήσουμε όμως το firmware που κατεβάσαμε; Μα φυσικά με το Flashtool στο οποίο καλό θα είναι να είμαστε όλοι εξοικειωμένοι, για να αντιμετωπίζουμε εύκολα και χωρίς άγχος όποια προβλήματα εμφανίζονται στη συσκευή μας.


Είναι γραμμένο σε Java και έτσι θα χρειαστεί να έχουμε και το τελευταίο Java Runtime (JRE) στον υπολογιστή μας, εφόσον όμως είναι απαραίτητο το Flashtool στην όλη διαδικασία, αρκεί απλά να το κατεβάσουμε και να αποσυμπιέσουμε τα αρχεία του στο φάκελο του Flashtool. Στη συνέχεια το τρέχουμε κάνοντας διπλό κλικ στο "xperifirm.exe" και είμαστε έτοιμοι.

Θα το βρείτε στην επίσημη σελίδα του στο XDA και δε θα χρειαστεί ποτέ ξανά να ψάχνετε αδιάκοπα για νέες αναβαθμίσεις στο Google.

Σχόλια

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter